Blog

Wie zet jij op nummer 1? Je kinderen of je partner?

Profielfoto van Laura Rooijackers
29 februari 2024 | 1 minuut lezen

Toen ik moeder werd leerde ik een nieuw soort liefde kennen. Eentje die mijn hart opnieuw en anders vervulde dan toen ik verliefd werd op mijn man.
Bij onze tweede gebeurde dat weer.

En dan begint het gezinsleven met al zijn uitdagingen. Andere uitdagingen dan bij andere gezinnen misschien, maar het is mij wel duidelijk dat ieder gezin ze heeft. Ieder gezin heeft uitdagingen. Op zijn eigen weg en in andere situaties.

Maar wanneer je de kinderen altijd op één zet en de relatie met je partner laat voor wat het is, dan zal het niet overleven.

๐–๐š๐ง๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ ๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ, ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ข๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ.

Humor en maf doen relativeert

Vandaag zijn mijn man en ik 12,5 jaar getrouwd en al bijna 16 jaar bij elkaar. Een mijlpaal waar ik met zoveel trots en liefde op terug kijk. โฃ๏ธ

In deze periode heb ik de volgende dingen wel mogen leren:
- Goed kunnen zorgen voor je gezin lukt alleen wanneer je goed zorgt voor elkaar, je relatie. Plan dates in, momenten samen.
- Blijf praten, ook als dingen moeilijk zijn.
- Kijk naar je partner, geef de ander wat hij/zij nodig heeft. Zonder dat daarom gevraagd wordt. Dat kan al heel simpel een keer extra koken zijn, omdat je ziet dat de ander moe is.
- Steun elkaar. En wanneer je niet dezelfde overtuiging hebt; luister en bevraag elkaar. Zo vorm je eenzelfde manier van opvoeden en weten je kinderen dat jullie elkaar steunen en er geen speld tussen te krijgen is.
- Blijf gek doen. Humor en mafheid relativeert enorm!
- Geef elkaar ruimte, vertrouw elkaar. Je hoeft niet overal bij te zijn. Des te leuker om weer samen te zijn wanneer de ander weg is geweest.
- Neem jullie liefde niet voor lief. Blijf elkaar vertellen dat je van elkaar houdt.
- En bovenal, in ieder geval voor ons: vraag God bij jullie te zijn, je relatie en gezin te zegenen. Zijn liefde is alles wat je nodig hebt.

Tot zover de adviezen van moeder overste. ๐Ÿ˜„

Ik ben wel enorm benieuwd welk antwoord jij op mijn vraag geeft. Èn welke relatie adviezen er nog ontbreken? Voel je vrij te reageren.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Rianne Burgers
2 maanden geleden
Profielfoto van Rianne Burgers
2 maanden geleden

Van harte gefeliciteerd Laura en man,met jullie trouwdag. De liefde vieren is zeker belangrijk. Ik hoop dat jullie hier ook dit jaar echt tijd voor gemaakt hebben.