Blog

Wijkgericht werken, hoe doe je dat?

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
23 oktober 2023 | 1 minuut lezen

 LEESTIP

Grote Waarde

Aandacht voor de samenleving!

Aan wijkgericht werken wordt grote waarde toegeschreven. Juist in de wijken, waar het mogelijk is om pragmatisch krachten rond ingewikkelde maatschappelijke opgaven te bundelen. Zelfs regionaal zoeken we elkaar steeds meer op. Juist ook met andersoortige organisaties en professionele en vrijwillige vakgenoten die betrokken zijn bij het vraagstuk.

De professionele en vrijwillige vakgenoten hebben een groot aandachtsgebied en zij werken met verschillende doelgroepen. Zij krijgen te maken met heel veel verschillende vragen van lichamelijke gezondheid tot veiligheid en het aanvragen van zorg of verlengen van een rijbewijs. Hierbij wordt bekeken wat kan de burger zelf en denken mee bij het vinden van oplossingen. Dat vraagt veel kennis, vaardigheden en praktijkervaring.

Ben jij nieuwsgierig hoe wij de samenwerking tussen formeel en informele zorg weergeven in Apeldoorn, waar we gestart zijn met de inzet van ambassadeurs informele zorg?

Karin Gasseling, Lara van den Hooff, vrijwilliger coördinator bij Maatjes Apeldoorn en Nelly Stekelenburg, vrijwilliger coördinator bij Maatjes Apeldoorn nodigen jullie uit bij dit inspirerende op de praktijk gerichte Webinar Buurtgericht werken met alle disciplines vanuit formeel en informeel | Deelmee op donderdag 16 november om 13.00 uur. 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties