Activiteit

Buurtgericht werken met alle disciplines vanuit formeel en informeel

16 november
Donderdag 16 november 2023
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

Samenwerken tussen formele en informele zorg

Tijdens dit Webinar gaan we met elkaar in dialoog hoe we van stedelijk naar wijkgericht en mogelijk zelfs meer buurtgericht willen gaan werken in het samenspel tussen de formele en informele zorg. Inwoners komen met diverse vragen bij het wijkteam, waar veel  professionals zitten, om alle vragen op het sociale gebied te kunnen beantwoorden.

Door de inzet van ambassadeurs informele zorg, die in oktober 2023 van start gaan in alle wijken in Apeldoorn, komt er een sterker samenspel voor de inwoners.

  • Hoe gaan we meer preventief te werk en kunnen we inwoners verder helpen zonder direct professionele hulp in te gaan zetten.
  • Wat kunnen we voor elkaar betekenen in jouw eigen buurt en hoe pakken we zaken samen op?
  • Ken jij jouw buren, weet je wat zij nodig hebben en kunnen zij jou misschien helpen?
  • Hoe gaan we elkaar weer vinden en verbinden we de buurt?
  • Hoe gaat het team bemoei zorg samenwerken met de ambassadeur informele zorg?

Kunnen we preventief samen optrekken, dus vanaf begin van de casus, dat zodra de bemoeizorg medewerker eruit stapt, de vrijwilliger al aanwezig en bekend is en doorgaat.

 

 LEESTIP Lees dit prachtige verhaal van Karin Gasseling Wijkgericht werken, hoe doe je dat? | Gezondheid & Zorg | Deelmee

 

Karin Gasselingaat samen met ervaringsdeskundigen Lara van den Hooff en Nelly Stekelenburg jullie vanuit de praktijk meenemen en hierover met jullie in gesprek.  

Karin is netwerkregisseur bij platform Ertoe doen, een platform met meer dan 30 informele organisaties actief in Apeldoorn.

Variërend van helpen bij administratie tot opvoedvragen, inzetten van een maatje, samen fietsen of hulp bij taal. Sinds begin dit jaar is zij ook ambassadeur informele zorg, een nieuwe rol in Apeldoorn om het samenspel tussen formele en informele zorg te versterken. Wekelijks zijn er casusoverleggen binnen de brede wijkteams om de informele zorg op de kaart te zetten, maar vooral om de professionals te helpen leren omdenken. Wat kan er samen bereikt worden en hoe zet je vrijwilligers efficiënter in. Niet alles is op te lossen met vrijwilligers, maar wel veel😊

Lara van den Hooff, zij is vrijwilliger coördinator bij Maatjes Apeldoorn https://www.maatjesapeldoorn.nl/

Lara is al meer dan 5 jaar actief bij Maatjes Apeldoorn en is van oorsprong coach. Zij vind het leuk om met diverse mensen uit verschillende doelgroepen in gesprek te gaan en een passende match te vinden.

Nelly Stekelenburg, zij is vrijwilliger coördinator bij Maatjes Apeldoorn https://www.maatjesapeldoorn.nl/

Nelly is een aantal jaren betrokken bij de Maatjes, zij komt uit het bedrijfsleven en er ging een wereld voor haar open. Ze vindt het erg leuk om te leren en gesprekken met mensen aan te gaan en de verbinding te zoeken op de passies van de mensen.

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!