Blog

'The Show Must Go On'

Inmiddels is Kleurrijk Zorgen een begrip in Apeldoorn en hebben de eerste kandidaten hun diploma’s behaald en een vaste baan gekregen. Het onderzoek naar de resultaten en effecten van Kleurrijk Zorgen wordt door Regioplan gepresenteerd tijdens het Event.
Profielfoto van Haci Sariaslan
12 juni 2023 | 1 minuut lezen

Dinsdagavond 6 juni j.l.was Gemeente Apeldoorn wederom de gastheer voor de jaarlijkse Kleurrijk Zorgen event. Het was niet alleen maar een feestelijke avond. Maar dit jaar stond het event in het teken van geboekte resultaten.
· 37 zorgmedewerkers en kandidaten hebben hun VARIIS-certificaten in ontvangst genomen.
· De eerste 4 kandidaten hebben hun welverdiende MBO-diploma in ontvangst genomen. Ik kan alvast jullie verklappen dat er komende maanden tientallen hun zullen gaan volgen.

                                 
· Het onderzoek van Regioplan naar de effectiviteit van `Kleurrijk zorgen aanpak` is gepresenteerd. Ja, het werkt!
· Wij zijn met Kleurrijk Zorgen in Apeldoorn naar een volgende fase beland “van project naar een traject”. Ik verwacht dat we bij de Kleurrijk zorgen event van 2024 getuigen zullen zijn van hoe het traject eruit komt te zien.
· Ik zie dat de Kleurrijk zorgen familie/alliantie snel zal gaan uitbreiden. Inmiddels zijn wij in Achterhoek begonnen met Kleurrijk zorgen. Binnenkort verwacht ik dat er meerdere partijen de Apeldoornse Alliantie komen versterken.

Omarm het “cultuursensitief werken” om kracht te geven aan de medemens

Waarom de titel "The Show Must Go Om"?

"The Show Must Go On" komt uit op Queens laatste gezamenlijke album Innuendo. Het nummer gaat over het belang van het publiek behouden, terwijl je eigenlijk de kracht ontbreekt om er iets voor te doen. Mijn boodschap aan iedereen is: omarm het “cultuursensitief werken” om kracht te geven aan de medemens. Ook al is het moeilijken pijnlijk om te raken en geraakt te worden. Wat is er mooier dan gezien, gehoord en begrepen worden. Het grootste geschenk dat je aan de ander kan geven is te zien, te horen, te begrijpen en aan te raken (uit Menselijke Contacten, Virginia Satir/ met dank aan een van de deelnemers voor het delen).

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
2 reacties
Profielfoto van Rianne Burgers
10 maanden geleden
Profielfoto van Rianne Burgers
10 maanden geleden

Op Deelmee is een actief leernetwerk over het onderwerp Cultuursensitief werken in de zorg. Wil je meer weten sluitje dan aan bij dit leernetwerk. Leernetwerk Cultuursensitief werken in de zorg. 

Profielfoto van Rianne Burgers
10 maanden geleden
Profielfoto van Rianne Burgers
10 maanden geleden

Door de samenwerking tussen Kleurrijk Zorgen en Deelmee waren ook Ellen Zomer en ikzelf van Deelmee uitgenodigd om aanwezig te zijn op dit event. Kleurrijk Zorgen heeft op Deelmee een actief  leernetwerk onder de naam: “Cultuursensitief werken in de zorg”, en daar zijn alle leerlingen, medewerkers, en organisaties die betrokken zijn bij Kleurrijk Zorgen van harte welkom. Haci Sariaslan wil hier regelmatig bijeenkomsten organiseren, zodat het wederzijds leren hierin kan plaatsvinden. Door dit leernetwerk van Deelmee kunnen we ook het project in het Oosten van Nederland op weg helpen, en hoeven ze het wiel niet overnieuw uit te vinden. Informatie is in bij het Leernetwerk te vinden. De ervaringen die zij opdoen, en die weer een verbetering of vernieuwing zijn op wat we in Apeldoorn hebben gedaan, helpen het traject in Apeldoorn ook weer. Door gebruik te maken van het Leernetwerk kunnen we van elkaar leren en versterken wij elkaar.