Blog

'ZEEMEEUWEN'' in Volkskrant en VARIIS.

Profielfoto van Jos Artz
24 augustus 2023 | 2 minuten lezen

Metafoor

Iedereen die de afgelopen 8 jaar het VARIIS programma heeft doorlopen kent de metafoor van de zeemeeuwen. Ook in mijn boek -De Blauwe Biotoop- : Een reisgids op weg naar een cultuurdiverse kwaliteitssamenleving in Zorg en Welzijn' zijn ze getypeerd.

Minder minder minder meeuwen!

Op weg naar een cultuursensitieve samenleving kom je ze overal tegen. Krijsend en schreeuwerig roepend dat 't toch allemaal niet werkt met al die - gasten van buiten - .' Vooral bij t koffiezetapparaat en aan de keukentafels. Ze roeptoeteren, pikken buit, dragen niets bij dan kritiek en nemen geen verantwoordelijkheid.

Wij Nederlanders, wij waterlanders, herkennen de meeuw die ons doet beseffen en toeschreeuwt dat er altijd ' watergevaar ' is. De ' tsunami van buiten de dijken' dreigt immers. Daarom is het logo met een meeuw zo sterk in zijn (on) bewuste uitstraling. Althans... voor de échte Nederlander!

Sander Donkers beschrijft dit type zeemeeuw gisteren in zijn column van de Volkskrant . Ook zonder een VARIIS programma te doorlopen zie je de metafoor. Goed gezien Sander !

 

 

Haci Sariaslan Rianne Burgers Daniël Pattinasarany Deelmee Janine Plant Zorggroep Apeldoorn en omstreken Talma-Borgh, een thuis voor welzijn met zorg.
Atlant wonen zorg welzijn KleinGeluk I Zorg van grote waarde Riwis Zorg & Welzijn Markenheem Azora Apeldoorn ROC Aventus Actie Leer Netwerk Arja de Vries

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties