Artikel

Trends vrijwilligerswerk 2024

Toekomstbestendig...

Profielfoto van Suzanne de Baere
1 februari 2024 | 1 minuut lezen

#Trends

Als organisatie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele trends en ontwikkelingen en om hier zoveel mogelijk op in te spelen. Doe je dit niet? Dan blijft de organisatie achter en maakt haar minder aantrekkelijk voor nieuwe vrijwilligers. Mensen voelen zich immers minder snel aangetrokken tot een verouderde organisatie die niet mee wil veranderen. Welke trends en ontwikkelingen dit jaar belangrijk worden, en hoe jij hier op in kunt spelen, zetten we voor je op een rij in een Trendboek. 

Trendboek

In dit Trendboek nemen we je mee langs de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van vrijwillige inzet van 2024 en lichten we alvast een tipje van de sluier op over hoe je ze in de praktijk brengt.

Wist je dat de nummer 1 trend van 2023 'het hebben van keuvrijheid groeit' was?

Het werd voor vrijwilligers steeds belangrijker om keuze te hebben in wat ze doen als vrijwilliger, maar ook in hoe ze het werk uitvoeren. Vrijwilligers zelf laten bepalen hoe ze het vrijwilligerswerk invullen, werd belangrijk. Is dit nog steeds zo? 


Webinar 21 maart 2024

Tijdens het webinar op 21 maart a.s. 'Trends vrijwillige inzet 2024 en verder…', gaan we hier nog verder de diepte op in en kun je vragen stellen. Je leert dan ook hoe je deze trends en ontwikkelingen kunt gebruiken om het vrijwilligersbeleid actueel te houden. Ook is er ruimte om inspiratie uit te wisselen met je collega's en van elkaar te leren.

Ben jij erbij op 21 maart a.s.? 'Webinar Trends vrijwillige inzet 2024 en verder...'

 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties