Blog

Gelijkwaardig samenwerken tussen formele- en informele zorg

Ga met ons in gesprek over dit belangrijke onderwerp!
Profielfoto van Gerrie de Haart
27 februari 2023 | 1 minuut lezen

Inleiding voor de poll;

Mantelzorg met Beleid schrijft een mooi artikel over een 'gelijkwaardige samenwerking' tussen professionele zorg en informele zorg. Op welke aspecten van samenwerking heeft dit betrekking en bedoelen we daar dan ook de aansprakelijkheid mee? Lees hier het artikel verder 

We zeggen dat zorgmedewerkers en familie/mantelzorgers gelijkwaardig moeten en kunnen samenwerken.

Zou dat in de basis dan ook niet moeten gelden voor de randvoorwaarden? Wanneer een mantelzorger een handeling uitvoert die anders door een professional gedaan zou worden, kunnen we dan moreel gezien zeggen “ja maar jij bent zelf aansprakelijk want wij zijn alleen aansprakelijk voor onze eigen mensen”.

Zou gelijkwaardigheid in de basis ook niet moeten gelden voor de randvoorwaarden?

Ook een Online bijeenkomst

Op 20 april van 09.30 - 11.00 uur organiseert Mantelzorg met beleid een online bijeenkomst BELEID EN INZET VAN INFORMELE ZORG. 

In deze online sessie gaan we in dialoog met deelnemers (beleidsmakers, coördinatoren vrijwillige inzet, sociaal werkers, teamleiders en andere betrokkenen) van zorgaanbieders. We praten over knelpunten en ervaringen binnen de eigen organisatie met betrekking tot de opzet en operationele uitrol van beleid informele zorg.

Elk vraagstuk heeft meerdere perspectieven: die van de cliënt, het bestuur, de beleidsmakers, de mantelzorgers en niet te vergeten de teams van zorgmedewerkers die de samenwerking met informele zorg ook praktisch vorm moeten geven. Of dit nu op de visie, communicatie, betrokkenheid, samenwerking, zorgkwaliteit, of verwachtingen betrekking heeft: álle aspecten zijn bespreekbaar in deze online bijeenkomst.

Geef je op via deze link Geef jouw stem op de stelling: 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties