Activiteit

BELEID EN INZET VAN INFORMELE ZORG

20 april
Donderdag 20 april 2023
09:30 tot 11:00
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Gelijkwaardige Samenwerking

Mantelzorg met Beleid heeft verschillende zorgorganisaties gesproken, geholpen en begeleid op weg naar een gelijkwaardige samenwerking tussen zorgprofessionals en informele zorgverleners, zoals familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Een gedegen vrijwilligers- en/of mantelzorgbeleid dat gedragen wordt door alle betrokkenen is de basis voor een goede organisatie en ondersteuning van informele zorg.

In deze online sessie gaan we in dialoog met deelnemers (beleidsmakers, coördinatoren vrijwillige inzet, sociaal werkers, teamleiders en andere betrokkenen) van zorgaanbieders. We praten over knelpunten en ervaringen binnen de eigen organisatie met betrekking tot de opzet en operationele uitrol van beleid informele zorg. Elk vraagstuk heeft meerdere perspectieven: die van de cliënt, het bestuur, de beleidsmakers, de mantelzorgers en niet te vergeten de teams van zorgmedewerkers die de samenwerking met informele zorg ook praktisch vorm moeten geven. Of dit nu op de visie, communicatie, betrokkenheid, samenwerking, zorgkwaliteit, of verwachtingen betrekking heeft: álle aspecten zijn bespreekbaar in deze online bijeenkomst.

 

Gerrie de Haart van Mantelzorg met Beleid zal als gespreksleider optreden en de deelnemers uitnodigen tot meer bewustwording over hoe hun organisatie hier nou daadwerkelijk in staat en mee omgaat. De sociaal wenselijke antwoorden bij de inzet van informele zorg kennen we allemaal en die proberen we in dit webinar dan ook te vermijden.

Naast het uitwisselen van tips, ervaringen en inzichten, wordt je in deze sessie uitgedaagd te komen tot antwoorden op een aantal prikkelende vragen rondom inzet van informele zorg.

 

Interesse in deze webinar? 

Minimaal 5 deelnemers. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier. 

 

Profielfoto van Marjolijn Ober
20 april 2023
Profielfoto van Marjolijn Ober
20 april 2023

Goedemorgen,

Graag sluit ik aan bij het online webinar.

Kan ik een link om deel te nemen ontvangen?

Gr Marjolijn Ober (m.ober@@zozijn.nl)