Blog

Mantelzorgbeleid urgent!

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
19 mei 2022 | 1 minuut lezen

Mantelzorgbeleid urgent!

Steeds meer gemeenten, werkgevers en zorgverzekeraars signaleren de toenemende belasting van mantelzorgers en zijn op zoek op welke wijze zij de mantelzorger het best kunnen ontlasten. Ook steeds meer Steunpunten Mantelzorg zetten het thema werk en mantelzorg bij het bedrijfsleven op de agenda, als onderdeel van het WMO-beleid.

Mantelwerker of Medezorger?

Het aantal zorgverzekeringen die tijdelijk (extra) ondersteuning van mantelzorgers vergoeden vanuit de aanvullende verzekering neemt toe. Daarnaast vinden steeds meer werkgevers en gemeenten de weg naar de mantelzorgmakelaar. De diensten van een mantelzorgmakelaar worden soms ook door hen vergoed.

Er kunnen diverse partijen betrokken zijn bij de begeleiding van mantelzorgers, zoals bedrijfsartsen, verzuimcoaches, maatschappelijk werkers, mantelzorgmakelaars, mantelzorgconsulenten en mantelzorgcoaches.

Wellicht heb jij enige ervaring en gemerkt dat de werkende mantelzorgers heel andere soorten vragen hebben dan bijvoorbeeld een oudere of jonge mantelzorger. Er zijn meerdere belangen die spelen, waarbij werkende mantelzorgers klem kunnen komen zitten tussen de belangen van het werk en de belangen van thuis, terwijl zij proberen alle ballen in de lucht te houden.

Herken je dit in je werk? Of zelf persoonlijk? Meld je dan aan op ‘Mantelzorgbeleid urgent!’ .

Gerrie de Haart neemt jullie mee op donderdag 16 juni ’22 van 10.00 – 11.30 uur in de wereld van mantelzorg en mantelzorgvriendelijk werken.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties