Activiteit

Mantelzorgbeleid urgent!

16 juni
Donderdag 16 juni 2022
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
1 minuut lezen

 

Urgentie voor Mantelzorgbeleid, geen loze kreet!

Mantelzorgers zullen de zorg die ze verlenen in de toekomst vaker met een betaalde baan moeten combineren. Wanneer we de huidige percentages mantelzorgers met een baan afzetten tegen toekomstige verschuivingen in leeftijd en arbeidsparticipatie, stijgt het aantal werkende mantelzorgers van 1,8 miljoen in 2020, naar 2,1 miljoen in 2040.

Hierbij is nog geen rekening gehouden met de grote stijging in mantelzorgvraag, die in dezelfde periode met zo’n 70 procent toeneemt. Om die zorgbehoefte op te vangen, zal er dus meer mantelzorg moeten worden gegeven. Dit betekent dat er meer mensen mantelzorg gaan leveren en/of dat mantelzorgers meer intensievere zorg moeten gaan leveren.

Of werkenden de mantelzorg in de toekomst kunnen blijven volhouden, hangt dus af van of zij mantelzorg en werk goed kunnen combineren en zij daarin ook worden ondersteund. Niet alle organisaties hebben hier oog of oren naar. Hoe kijken organisaties hier nou tegenaan? Gerrie de Haart neemt jullie mee in de wereld van mantelzorgvriendelijk werken.  


Gerrie de Haart

Interesse in deze webinar?

Maximaal 25 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.