Blog

Hulp vragen

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
9 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Taboe?

Er zit waarschijnlijk bij velen van ons een taboe om je kwetsbaar op te stellen. Wie kent niet de uitdrukking: kinderen die vragen, worden overgeslagen? Zo leer je het wel af om om hulp te vragen!

Hulp vragen geeft ruimte en gemak!

Je houdt je groot. Je straalt uit dat je niemand nodig hebt. In het beste geval lukt dat net, in het slechtste geval gaat het ten koste van je gezondheid. Op 14 november a.s. geef ik in samenwerking met Deelmee een Webinar over 'Hulp vragen? Ja graag!'.

Dit webinar gaat over vragen, zonder schaamte vragen. En dat je ervaart hoe het is om te krijgen wat je nodig hebt. Dat we niet meer klein zijn, met een strenge ouder.

Maar dat we volwassen zijn, met vrienden en professionals die jou graag bij willen staan. En dat vragen ruimte en gemak geeft, zodat je je sterker voelt. De omgekeerde wereld dus. Kom je ook oefenen? 😊

Ervaring van Maria:

Ik heb al vroeg geleerd om niet kwetsbaar te zijn. Ik herinner me de strenge stem van mijn vader als ik iets vroeg: Zelf Doen!! Vreselijk, ik keek wel uit om om hulp te vragen, ik deed het wel zelf, prima, ik had ook niemand nodig! Zo ging ik veel te stoer door het leven, met in mijn geval treurige grensoverschrijding tot gevolg.

Corina, enig kind van alleenstaande vader van vierennegentig:
Nu ik zelf een deel van de zorg voor mijn vader op me heb genomen, weet ik hoe belangrijk het is om hulp te accepteren. Tegen de buurvrouw van mijn vader die twee keer per week voor hem wil koken en hem dan bovendien thuis ophaalt en terugbrengt, zei ik daarom direct ja. Wat een opluchting dat hij op twee dagen een uurtje te gast is bij haar.

 

 Link naar Webinar 'Hulp? Ja graag!' | Deelmee

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties