Blog

50.000 mensen met dementie langer zelfredzaam. Help jij mee? 

Profielfoto van Tim van Santen
16 oktober 2023 | 1 minuut lezen

 LEESTIP


Oplossingen in de zorg

Onze maatschappij zoekt naar oplossingen om de zorg voor mensen met dementie en mantelzorgers te verbeteren. Momenteel is de zorgvraag te groot voor het aantal mensen dat de zorg kan leveren. Technologie én informele zorg worden gezien als de oplossing om druk weg te halen bij de professionele zorg.

50.000 mensen met dementie langer zelfredzaam. Help jij mee?

TimeSteps focust zich op het verbeteren van het bewustzijn van tijd en dagstructuur van mensen met dementie. De klok en agenda zijn speciaal ontworpen voor mensen met dementie. De agenda kan hardop praten.

Mantelzorgers gebruiken TimeSteps als gezamenlijke agenda en takenlijst, samen met familie, vrienden, vrijwilligers. Ze verdelen en coördineren mantelzorg met deze app. Verdelen en coördineren ze dit binnenkort ook samen met professionele zorg? Vanuit thuiszorg en intramurale zorg is er veel behoefte aan het goed organiseren van mantelzorgparticipatie. Met jouw hulp kan TimeSteps hier straks óók wat in betekenen.

Nadat TimeSteps zichzelf heeft bewezen als succesvolle oplossing voor individuele gezinnen waar gezorgd wordt voor iemand met dementie, zoekt TimeSteps de samenwerking met professionele zorg.

Tijdens de Webinar 'Praktische technologie: laat langer thuis wonen, ondanks dementie', leer je meer over de inzet van technologie om langer thuis wonen mogelijk te maken. In deze Webinar kun jij ook bijdragen aan een betere inzet van technologie bij mensen thuis.

Help TimeSteps de volgende uitdagingen op te lossen:

  • Het adviseren van technologische hulpmiddelen aan mensen met dementie en mantelzorgers. Hoe doe je dit succesvol?
  • Hoe zorg je ervoor dat mantelzorgers de zorg beter verdelen en uit handen geven?

 

TimeSteps maakt technologie om langer thuis te wonen met dementie. Praat mee over de successen en uitdagingen in de Webinar!

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties