Activiteit

Praktische technologie: laat langer thuis wonen, ondanks dementie.

13 november
Maandag 13 november 2023
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

Technologie als hulpmiddel

De maatschappij verandert naar één waarin wij steeds meer zelf moeten doen, minder zorg beschikbaar is en we meer verwachten van mantelzorgers. Zodra je dementie krijgt, of ander soort cognitieve problemen, is het lastig om zelfstandig thuis te wonen en heb je hulp nodig bij praktische zaken. Als mantelzorger heb je tools nodig om de zorg te kunnen organiseren, zodat jij zelf ook overeind blijft in dit zware proces.

Wat nou als technologie een hulpmiddel kan zijn, waardoor je ondanks dementie, nog bepaalde dingen zelf kunt doen? Denk aan: weten hoe laat het is, zelfstandig medicijnen nemen en eten/drinken, weten hoe je apparaten in huis moet bedienen (zoals de magnetron en het koffiezetapparaat) betrokken worden bij activiteiten in de buurt, weten hoe je de weg terug naar huis vindt en hoe je apparaten in huis moet bedienen (zoals de magnetron en het koffiezetapparaat).

Tim van Santen werkt aan een oplossing om dit mogelijk te maken: TimeSteps. Of TimeSteps de heilige graal is? Dat is waarschijnlijk niet mogelijk. Maar deze oplossing weet door heel Nederland veel enthousiasme teweeg te brengen. Enthousiasme wat Tim graag omzet in samenwerkingen. Samen werken aan een maatschappij die ondanks de schaarste in zorg, wel fijn en leefbaar is.

 

 LEESTIP TimeSteps maakt technologie om langer thuis te wonen met dementie. | Eigen Regie & Mantelzorg | Deelmee

Tijdens deze Webinar neemt Tim van Santen (Innovatie expert en ondernemer in de zorg jullie mee in de ontwikkeling van technologie voor zelfredzaamheid.

“Als Health Innovator onderzoek ik de mogelijkheden om mensen met dementie te helpen met hun zelfredzaamheid. Positieve focus op wat nog wél kan. Toen ik in 2019 startte met mijn Design Research project voor jonge mensen met dementie, wist ik het zeker. Binnen nu en vijf jaar hebben wij een hulpmiddel ontwikkeld, waarmee mensen met dementie langer zelfredzaam blijven. Dat is mijn missie”.

Voordat je deelneemt aan deze Webinar:

En help TimeSteps de volgende uitdagingen op te lossen, door alvast na te denken over deze vragen:

  • Het adviseren van technologische hulpmiddelen aan mensen met dementie en mantelzorgers. Hoe doe je dit succesvol?
  • Hoe zorg je ervoor dat mantelzorgers de zorg beter verdelen en uit handen geven?

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!