Blog

Buurtcommunity: “de stem van de inwoner uit de wijk”

Profielfoto van Piet de Groot
5 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Webinar

Zo zorgt grijs voor grijs!

Op woensdag 15 november 2023 van 15.00 tot 16.30 neem ik jullie mee in het concept “buurtcommunity”.

In het concept, dat op steeds meer plekken in Nederland wordt omarmt, geven we de inwoner de kans om talent in te zetten en/of een hulpvraag aan de omgeving te kunnen stellen. Door (daartoe getrainde) vrijwilligers wordt met de methodiek Thuis in Gesprek bij zoveel mogelijk 65-plussers de dialoog gevoerd over wat ze nodig hebben om met kwaliteit langer te kunnen blijven meedoen.

De dubbele vergrijzing brengt nu een tsunami aan talentvolle inwoners die met een beetje verleiding zich graag inzetten voor hun naasten in de omgeving. Hierdoor wordt aan de behoefte van wat meer kwetsbare inwoners een bijdrage geleverd. Zo zorgt “grijs voor grijs”. Ik neem jullie mee langs het concept, de successen, de aanpak, de (beoogde) resultaten en de wijze waarop zorg & welzijn samenwerkt om dit te realiseren.

Doe je ook mee, het is online en er is plek genoeg. Meld je dan snel aan via deze link! Tot dan.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Rianne Burgers
7 maanden geleden
Profielfoto van Rianne Burgers
7 maanden geleden

Mooi Piet dat je hierover een Webinar geeft in de Kennisweek. Gisteren bij het congres Zorgen met Vrijwilligers, bleek uit cijfers van het CBS dat het aantal vrijwiligers nog steeds iets terug loopt. Van 49% naar nu 41% dus we zijn nog niet opnieuw weer aan de aantallen van voor corona. Maar in de cijfers was wel te zien dat er op dit moment meer  65 plussers vrijwilligerswerk gaan doen. Deze beweging is nu in gang gezet. Omdat deze groep veel te bieden heeft is dit een hele fijne ontwikkeling. Ik ben ben benieuwt of er woensdag 15 november deelnemers zijn die deze trent ook al zien.