Activiteit

'Hulp? Ja graag!'

14 november
Dinsdag 14 november 2023
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
4 minuten lezen

Hulp vragen = krachtig

Iedereen loopt wel eens vast in het leven en zal het herkennen dat je wel eens in een situatie komt waarin je niet alles kan overzien of vastloopt door ziekte of ziek familielid. Hoe vraag je dan om hulp? Is het niet slap om hulp vragen? 

Vreemd toch, dat we om hulp vragen eigenlijk al ‘moeilijk’ noemen. Een kort woordje dat zoveel impact en verandering in ons leven kan brengen. 

 

We zijn namelijk in alles afhankelijk van en verbonden met iedereen. We zijn in deze maatschappij vooral opgevoed tot zelfstandige individuen, mensen die voor zichzelf kunnen zorgen en anderen in principe niet nodig hebben. Dit idee klopt echter niet.

Als je in een situatie komt waarin jij structureel voor een ander gaat zorgen, zullen de mensen om jou heen soms graag iets voor je willen doen: de buurvrouw biedt aan om een keer per week alle boodschappen voor je mee te nemen, je hoeft alleen een lijstje te maken; de buurman wil wel het gras voor je maaien, hij is toch bezig; je broer kan komen oppassen zodat jij een ochtend naar je schilderclubje kunt gaan.

Het is nog niet zo makkelijk om je dat te laten aanleunen. Het kan voelen als onnodig en te veel. ‘Dit hoeft toch niet, dit kan ik toch zelf?’

Er zijn twee redenen om de aangeboden hulp wel te accepteren. Allereerst betekent hulp direct steun voor jou, want op den duur kan alles alleen doen echt te zwaar worden. Door hulp te accepteren hou je enerzijds energie voor jezelf over en anderzijds als je voor een ander zorgt, blijf je een gezonde mantelzorger. Ten tweede is het zo dat iedereen om je heen begaan is met jou. Ze willen dat je het iets makkelijker krijgt, dat je jezelf niet over de kop werkt. Ze willen zo graag iets voor je doen!

Tijdens dit Webinar neemt  Maria Grijpma  ons mee en geeft allerlei handvatten en tips. Na deelname ontvangt iedereen 'het recept' uit de herziene 12e druk van ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ (2022), via de aftermail van Deelmee. Het is gebaseerd op Positieve Gezondheid.

CADEAUTIP!!!

Bij de eerste 30 deelnemers ontvangt iedere 3e deelnemer aan de Webinar 'Hulp? Ja, graag! een boek. Of 'Klein geluk voor de Mantelzorger' of Klein geluk voor de zorg' of 'Klein geluk als je ziek bent'.  

 

 Link naar meer informatie over Hulp vragen

Maria werkte 40 jaar in de gezondheidszorg en het onderwijs. De laatste zeven jaar was zij verpleegkundige in de terminale thuiszorg. Dankbaar om op de rand van leven en dood een poortwachter te mogen zijn. Om gezondheidsredenen moest zij daar helaas mee stoppen in de herfst van 2019. Maria houdt van de magie van het leven en ook van zingen, van klein geluk, stilte en buiten zijn.
Zij houdt van haar man, kinderen en kleinkinderen, het strand en de zee van Texel en van de hoge bergen van de Himalaya in Nepal waar zij in totaal zes keer rond trok. In 2019 is Maria tevreden 60 jaar geworden en dat is goud waard.

Het is fijn om inspirerende mensen te leren kennen en aan elkaar voor te stellen en samen te werken dwars door alle verbanden heen. 

 Linken andere Webinars van Maria Grijpma in samenwerking met Deelmee:

Linken voor een 3-Luik Webinar die elkaar opvolgen. Geef je wel voor ieder Webinar apart op en de Teamlinken worden je toegestuurd!

Dinsdag 28 november 2023 - Deel 1 'Doodgewoon, praten over de dood, een begin'. 

Dinsdag 23 januari 2024 - Deel 2 'Doodgewoon, hoe zien de laatste weken eruit'? en 

Dinsdag 27 februari 2024 - Deel 3 'Doodgewoon, regelzaken op een rij'.

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is wel verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!

Drieluik Klein Geluk voor Zorg en Welzijn
Met Klein Geluk voor de Mantelzorger (2016) schreven Maria Grijpma en Inge Jager een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen als mantelzorger. Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn, zodat zij monter aan het roer blijven staan van hun eigen leven. Dit boek is vanaf september 2022 (12e druk) gebaseerd op Positieve Gezondheid en slaat daarmee de brug tussen theorie en praktijk.
Met Klein geluk als je ziek bent (2020) is een gids om goed voor jezelf te zorgen als je ziek bent. Ook dit leefstijlboek is gebaseerd op de 6 pijlers van Positieve Gezondheid. De grondlegger hiervan, Machteld Huber schreef het voorwoord. Ziek worden, overkomt je. Het is noodzaak om goed voor jezelf te (blijven) zorgen, om gezond te blijven ondanks je aandoening.
Klein geluk voor de zorg (2021) Met dit 3e deel voor zorgprofessionals, is de driehoek compleet. Nu heeft iedereen een eigen boek, iedereen is veerkrachtig voor optimale samenwerking!

Informatie boeken, workshops, lezingen: www.kleingeluk.nu