Blog

Aangekondigd Einde

'Aangekondigd Einde' is een driedelige documentaire podcast waarin regisseur Silvia met Christiaan op zoek gaat naar de kunst van het loslaten bij de stervende mens in hospice Bardo.
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
28 februari 2024 | 2 minuten lezen

Podcast door Slivia Bromet

Podcastmaker Silvia Bromet gaat de dood liever uit de weg. Als zij Christiaan Rhodius tegenkomt, snapt zij ook niet hoe hij zijn werk als arts palliatieve geneeskunde in hospice Bardo kan uitoefenen en iedere dag stervende mensen begeleidt. 'Aangekondigd Einde' is een driedelige documentaire podcast waarin regisseur Silvia met Christiaan op zoek gaat naar de kunst van het loslaten bij de stervende mens in hospice Bardo.

In aflevering 1, De paradox van het loslaten, ontmoet Silvia Henk en Annemarie. Ze kijken terug op hun leven samen en vertellen waarom zij uiteindelijk kozen voor de opname van Henk in het hospice. Eduard neemt ons mee in zijn strijd om de liefde van zijn leven, Rietje, los te kunnen laten. Het is de paradox die dagelijks in het hospice de rode draad vormt. Welke impact de dood in het leven van jongeren kan hebben, deelt Silvia als zij aanschuift bij jongeren uit 5 VWO in het programma 'Doodnormaal en levensecht.'

De podcastserie brengt het leven in het hospice dichtbij de luisteraar. De productie kwam mede tot stand dankzij de (financiële) ondersteuning van de Stichting Vrienden van Hospice Bardo, Pleindoneren (mede mogelijk gemaakt door Stichting Else), Stichting Lerak en het Stimuleringsfonds Rouw. Daarnaast gaat onze dank uit naar Moondocs als aanjager van de serie en de kostenloze ondersteuning in de promotie ervan.

Praat erover ...

Aangekondigd Einde deel 1 - De paradox van het loslaten

Deze podcast is geplaatst naar aanleiding van het Webinar 'Klein geluk en de dood' van dinsdag 27 februari jl., waarin Maria GrijpmaChristiaan Rodius als gastspreker had. Christiaan nam ons mee aan de hand van hechtingsproblematiek. De dood is namelijk een grote bedreiging voor de relatie en daarom dus extra belangrijk om verbonden te blijven. Dat vereist nabijheid. En dat vraagt weer om een vriendelijke relatie met de dood. 

Deel 3 van dit mooie drie-luik Klein geluk en de dood is op 26 maart https://www.deelmee.nl/kalender/activiteit/2439-3-luik-webinar-klein-geluk-en-de-dood

 

 Silvia Bromet

Al 25 jaar werkt filmmaker Silvia Bromet samen met haar bekende vader Frans Bromet aan documentaires en series, maar opeens begint het te kriebelen. Ze vraagt zich af: wil ik dit de komende twintig jaar blijven doen, of is het tijd voor een ommezwaai?

'Aangekondigd Einde' een podcast die ik met liefde maakte in opdracht van hospice Bardo, in samenwerking met MOONDOCS.

 Christiaan Rhodius

Arts palliatieve geneeskunde in Bardo. De ene mens wordt claimend, de ander trekt zich terug. Wat doe je als arts wanneer je dit bij patiënten ziet? Benoem het, zegt Christiaan Rhodius. 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties