Blog

Voorzorgcirkels met Henk Geene en Marjo Vissers

Nieuwe blik op zorg
Profielfoto van Henk Geene
18 maart 2024 | 2 minuten lezen

PODCAST Voorzorgcirkels

Het antwoord op de alsmaar oplopende vergrijzing ligt in de samenwerking tussen informele en formele zorg. Voorzorgcirkels spelen een belangrijke rol in deze samenwerking. Het is mooi om te horen dat de bestuursvoorzitter van VGZ ook van mening is dat Voorzorgcirkels ons kunnen helpen om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen.

Het tekort aan personeel in de zorg is actueler dan ooit en neemt verder toe. Momenteel is er al een tekort aan 40.000 zorgprofessionals en als we zo doorgaan dan hebben we in 2033 nog eens 200.000 extra professionals nodig. Onder de mensen die met pensioen gaan, is echter een groeiende groep die iets kan en wil betekenen voor anderen. Dát is de sleutel van de zogenoemde ‘voorzorgcirkels’: ouderen die elkaar hulp bieden, zodat ze minder snel een beroep hoeven doen op de zorg.

Voorzorgcirkels, antwoord op langer thuis

Te gast in deze podcast zijn Henk Geene, de geestelijk vader van de voorzorgcirkels, en Marjo Vissers, bestuursvoorzitter van VGZ die dit initiatief van harte ondersteunt.

Klik op het plaatje om de podcast te beluisteren of op de link. 

https://open.spotify.com/episode/7dVqg4aVf4iwOCH246J74c?si=GjsoEhCFR-W6jpgMEkO_tA

 

 Vaktip en Kijktip;

Op donderdag 28 maart a.s. is er wederom een gratis Webinar 'Voorzorgcirkels, zorgzame gemeenschappen' waar Henk Geene en Henk Ermers ons meenemen in de ontwikkelingen. Nederland Zorg voor Elkaar en Deelmee hebben een gemeenschappelijke samenwerking rondom de Voorzorgcirkels. Danielle Harkes vertelt welke rol NLZVE versus de Voorzorgcirkels heeft en Judith Somers projectleider Voorzorgcirkels bij Zorgbelang Brabant en Corinda van Tilborg projectleider Voorzorgcirkels bij WoonZorg Humanitas  vertellen over hun praktijkervaringen vanuit mooie draaiende Voorzorgcirkels in Nederland. 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties