Blog

Mee blijven doen

Er kan nog veel wèl!
Profielfoto van Anita Linskens
16 maart 2024 | 1 minuut lezen

Medicijnonderzoek

Als iemand die leeft met Alzheimer, ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn toekomst te verbeteren en bij te dragen aan de strijd tegen deze slopende ziekte. Recentelijk ben ik gestart met het voortraject voor mijn derde medicijnonderzoek bij het Brain Research Center in Amsterdam. Het feit dat deze mogelijkheid bestaat, vervult me met hoop en dankbaarheid. Het is een teken van vooruitgang en het belang van investeringen in onderzoek, vooral met het oog op jonge mensen die getroffen worden door dementie.

Hoogtepunt

Met elke stap vooruit komen we dichter bij het vinden van effectieve behandelingen.

Een bijzonder hoogtepunt van afgelopen week was mijn deelname aan een 'Hackathon', georganiseerd door Alzheimer Nederland in Amersfoort. Hier kreeg ik de gelegenheid om in gesprek te gaan met jonge en gedreven onderzoekers. Hun toewijding en passie voor het vinden van oplossingen voor dementie gaven me hoop voor de toekomst. Het is inspirerend om te zien hoeveel energie en innovatie er wordt gestoken in het onderzoek naar dementie. 

Elke stap telt

Het is duidelijk dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar met elke stap vooruit komen we dichter bij het vinden van effectieve behandelingen en uiteindelijk een genezing voor dementie. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen om deel te nemen aan dit onderzoek en  mijn stem als iemand die leeft met dementie te kunnen laten horen. 

Samen kunnen we een verschil maken en hoop bieden aan toekomstige generaties die worden getroffen door deze ziekte.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Ellen Zomer
1 maand geleden
Profielfoto van Ellen Zomer
1 maand geleden

Anita Linskens wat ben jij toch een kanjer en een voorbeeld voor velen.
Zo belangrijk wat je bijdraagt aan de strijd van deze slopende ziekte, ook je bijdrage aan het medicijnonderzoek bij het Brain Research Center in Amsterdam.
Wat zijn we trots om jouw ervaringen te mogen delen via de prachtige blogs die je schrijft op Deelmee. 

#Meedoen #Alzheimer #Jongemensen #BrainResearchCenter