Blog

Mijn leven met Alzheimer, waarmee nog zoveel wèl kan!

Geweldig om mee te mogen werken met diverse disciplines die zich bezig houden met (jong)dementie!
Profielfoto van Anita Linskens
4 maart 2024 | 1 minuut lezen

Bezig blijven

Er is nog veel ruimte voor verbetering.

Vorige week nam ik deel aan het WerkDEM-project van de Maastricht University, dat plaatsvond bij Alzheimer NL in Amersfoort. Het project richt zich op werk en dementie en onderzoekt manieren om mensen met dementie te ondersteunen op de arbeidsmarkt. Deelname aan dit project bood een waardevolle kans om meer inzicht te krijgen in dit belangrijke aspect van dementiezorg.

Bezoek

Vandaag had ik het genoegen om Ruud Dirkse te ontmoeten, een vooraanstaande auteur die voor de zomer een nieuw boek over (jong) dementie zal publiceren. Zijn bezoek bood een inspirerende gelegenheid om te praten over de uitdagingen en mogelijkheden met betrekking tot deze aandoening. Het is bemoedigend om te zien dat er aandacht wordt besteed aan jonge mensen met dementie, en ik ben benieuwd naar de inzichten die zijn boek zal bieden. Met trots kan ik zeggen dat mijn verhaal ook in zijn boek zal verschijnen!

Verbetering...

Als iemand die zelf jong Alzheimer heeft, ben ik positief gestemd over de vooruitgang die wordt geboekt in het begrijpen en ondersteunen van mensen met deze aandoening. Er is nog veel ruimte voor verbetering, maar door initiatieven zoals het WerkDEM-project van Maastricht University en publicaties zoals die van Ruud Dirkse, ben ik hoopvol gestemd over de toekomst voor mensen met dementie, inclusief jonge patiënten zoals ikzelf.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Ellen Zomer
2 maanden geleden
Profielfoto van Ellen Zomer
2 maanden geleden

Lieve Anita,

Geweldig dat je zelf zo'n prachtige bijdrage levert aan de vele projecten waaraan jij meewerkt en waarover je schrijft. Geef jezelf die credits ook, jij creeert ruimte voor verbetering door mee te werken.

Daarom verbaast mij de laatste regel in je blog mij. Je schrijft; 'inclusief jonge patienten zoals je zelf'. Ik zie je niet als patient ik zie je als een jonge vrouw. Daarnaast blijk je dus dementie te hebben.

Wat is de reden dat je dit toch zo hebt op geschreven? Hoor graag van je terug Ellen