Blog

Laat iedereen ons maar helpen!

Als een ouder ineens volledig uitvalt in een gezin met jonge kinderen...
Profielfoto van Josine van der Brug
13 december 2023 | 2 minuten lezen

Josine van der Brug Zelfstandig ondernemer, pragmatische jurist, founder We4U app, intern toezicht RvT&FG schrijft ...

Trots

Ik ben - vijf jaar na dato - nog steeds zo trots op mijzelf dat ik al heel snel, nadat we hoorden dat mijn man ernstig ziek was, heb gedacht bij mijzelf: "Dit moet ik niet eens alleen willen doen. Laat iedereen ons maar helpen."

Groots cadeau

Vragen om hulp maakt krachtig!

In een jong gezin met vier kinderen waar één van de ouders ineens volledig uitvalt is er nu eenmaal veel wat gewoon doorloopt: koken, de was, opvang, schoonmaken, opruimen, alle activiteiten, feestjes en dergelijke. Familie, vrienden en collega's. Allemaal hebben ze geholpen. Een groep van zo'n 40 man. Zij vonden het geen enkele moeite en deden het met liefde.

Met elkaar hebben ze ons het grootste cadeau gegeven wat je iemand maar kan geven in zo'n situatie: tijd. Tijd om samen te zijn als gezin, als partners. Tijd die ineens heel kostbaar was geworden. We mochten weliswaar de hoop hebben op een goede afloop, maar zeker weten doe je dat nooit.

Toen mijn man beter was, zat ik te wachten op de klap. Ik dacht echt dat ik om zou vallen, omdat je in zo'n periode zo ontzettend veel geeft (en dat kan want er komt echt een soort oerkracht in je vrij). Maar die mokerslag kwam niet. En ik ben ervan overtuigd dat het feit dat ik me vanaf de eerste dag gedragen heb gevoeld door iedereen die ons heeft geholpen, doordat ik heb ervaren dat ik er niet alleen voor stond, dat er ruimte en tijd was voor datgene wat echt belangrijk was op dat moment, dat dat er allemaal voor heeft gezorgd dat ik overeind kon blijven staan. Niet alleen toen mijn man ziek was, maar juist ook daarna.

Het webinar dat Maria Grijpma heeft gegeven op Deelmee ging hierover; Hulp vragen = krachtig. Ik kan niet anders dan het daar volledig mee eens zijn.

We4U app

En het is de reden waarom ik het idee voor de We4U app, dat ontstond toen mijn man ziek was, ook daadwerkelijk heb gerealiseerd. Deel het verhaal van Maria. Deel het verhaal van mij. Deel de We4U app.

Vraag aan de ander

Laten we er met elkaar voor zorgen dat het normaal en makkelijk wordt om iets te vragen aan een ander, omdat het je zelf even niet lukt alleen. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Want die helpen graag.

Liefs, Josine

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Josine van der Brug
4 maanden geleden
Profielfoto van Josine van der Brug
4 maanden geleden

Ik ben benieuwd hoe jij tegen hulp vragen en hulp geven aankijkt. Vind je het makkelijk? Of juist heel moeilijk? En als je hulp hebt gevraagd: wat heeft het je opgeleverd? Ik hoor graag van je. Waarom? Omdat we met onze verhalen anderen kunnen inspireren.