Artikel

TimeSteps gaat samenwerken met AdSysCo & Deelmee

Niemand wil zijn zelfredzaamheid verliezen!

Profielfoto van Tim van Santen
9 maart 2023 | 2 minuten lezen

Langer Thuis 

TimeSteps is gaan samenwerken met AdSysCo bv om mensen met dementie langer thuis te kunnen laten wonen.
 
Vorig jaar september 2022 werd de nieuwe Mantelzorg App gelanceerd. Eén van de belangrijkste functies is het kunnen verdelen van de zorgtaken (to-do's). Dat kan niet alleen met familie en vrienden, maar ook met vrijwilligers, maatjes en buddy’s.
 
Als je vanuit de app in één klik bijv. een wandelmaatje of boodschappenmaatje kan inplannen, scheelt dat enorm veel tijd en maak je niet alleen je moeder en je zelf blij, maar ook die vrijwilliger.

TimeSteps - MantelzorgApp

 

RegiCare

AdSysCo ondersteunt met RegiCare de primaire processen van het sociaal domein. In veel gemeentes werken de welzijns- en zorgorganisaties al met RegiCare met daarin alle vrijwilligers, maatjes en buddy’s. Daarnaast zijn zij voorloper in het initiëren en realiseren van zorg in de wijk.
 
De samenwerking is er op gericht om de wereld van de mantelzorgers en die van de vrijwilligers te verbinden. Dit is momenteel vooral een manueel proces. Dat kost veel tijd bij de welzijns- en zorgorganisaties, terwijl de mantelzorgers vaak helemaal niet bekend zijn met die vrijwilligers en ook geen tijd hebben om het uit te zoeken. Wanneer je het automatiseert en zeer gebruiksvriendelijk maakt voor de mantelzorger, kan dit een goede basis vormen voor de zorg in de wijk van de toekomst.
 
Afgelopen september start een belangrijike leerperiode vanuit de praktijk waar mantelzorgers al zelf vrijwilligers kunnen toevoegen in onze Mantelzorg App en to-do's inplannen. 

Belangrijke leerlessen zullen o.a. zijn:
Gedrag. Hoe om te gaan met vraagverlegenheid?
Vertrouwen. Wie is die vrijwilliger?
Snelheid. Hoe snel vind ik een match?
 
Het betrekken van de eindgebruikers is voor TimeSteps de belangrijkste voorwaarden voor doorontwikkeling. Hun ervaringen en feedback verwerken we in de app en dan kan de volgende logische stap gezet worden: het technisch verbinden en schaalbaar maken.

TimeSteps - MantelzorgApp Takenmodule

TimeSteps en Deelmee

Deelmee stelt haar platform gratis beschikbaar voor TimeSteps waardoor TimeSteps al het nieuws en zijn ontwikkelingen kan delen met de professionle en vrijwillige vakgenoten in Nederland. In deze samenwerking is er nu ook een Leernetwerk TimeSteps ontwikkeld waar iedereen die met de apps van TimeSteps werkt, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen, zodat er van elkaar geleerd kan worden.  

We zijn bijzonder trots dat we deze samenwerking mogen starten. Dat dit gelukt is danken wij zeker ook aan de enthousiaste inzet van Ellen Zomer, Deelmee Esther van Rijnsoever-Ockeloen en Piet de Groot
 
Is jouw organisatie ook geïnteresseerd in een samenwerking of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tim van Santen tim@timesteps.nl

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties