Artikel

VR-game ReAction tegen steekgeweld onder jongeren

Bevindingen verkennend onderzoek naar de impact van ReAction

Profielfoto van S.E.C. Rozemeijer
19 maart 2024 | 1 minuut lezen

Dr. Barbara van der Ent, senior onderzoeker Lectoraat Empowerment & Professionalisering, Domein Gezondheid, Sport en Welzijn, Hogeschool Inholland en Susan Rozemeijer projectleider VR-Game ReAction nemen ons op 23 mei a.s. mee in de ontwikkelingen en de uitrol van de VR-game ReAction tegen steekgeweld onder jongeren. 

ReAction is tot stand gekomen in samenwerking met jongerenwerkers van drie testgemeenten (Den Helder/Texel, Zaanstad en Rotterdam) en ruim tachtig jongeren uit verschillende provincies. ReAction is een instrument om het gesprek met jongeren aan te gaan. Het gaat niet alleen over steekgeweld en het dragen van messen. De game heeft betrekking op;

  • Het versterken van weerbaarheid
  • Sexting (de aanleiding tot een (potentiële) ruzie en hiermee om te gaan
  • De werking, snelheid en (mogelijke) impact van social media
  • Het aanleren van sociale vaardigheden
  • Versterken van het moreel kompas
  • Groepsdruk en bewustwording van het maken van eigen keuzes ondanks opruiing van anderen.

ReAction wordt op scholen en in buurthuizen gespeeld onder begeleiding van een trainer. Dit kan een jongerenwerker zijn en/of een docent. De docent/trainer heeft na het spelen van de game een gesprek met de jongeren.

Verkennend onderzoek naar de impact van ReAction 

Hogeschool Inholland rond binnenkort een verkennend onderzoek af naar de impact van ReAction met als focusgroepen groep acht basisonderwijs en vmbo en zal hierover in dit Webinar informatie delen. 

Het Webinar vindt plaats in samenwerking met Samenwerking- en Kennisplatform Deelmee op donderdag 23 mei van 10:00-11:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via onderstaande link, die leidt naar de agenda, meld je aan via de aanmeldknop. 

https://www.deelmee.nl/kalender/activiteit/2517-impactmeting-vr-game-reaction-door-hogeschool-inholland

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties