Activiteit

Impactmeting VR-game ReAction door Hogeschool Inholland

23 mei
Donderdag 23 mei 2024
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Is er binnen je school of gemeente sprake van steekgeweld en het dragen van messen onder jongeren? Groepsdruk? Sexting? En wil je dit tegengaan en voorkomen?

Met de VR-bril stapt de jongere de interactieve, digitale ervaringswereld binnen van de VR-game ReAction, waarin de keuzes van de speler een directe invloed hebben op de gebeurtenissen in de game. De jongere wordt voor dilemma’s geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Gevolg is bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid en ondervinden dat er altijd ruimte is om bijvoorbeeld hulp te vragen. Na het spelen van het spel gaan jongerenwerkers van de eigen gemeente in gesprek met de jongeren. Vergroot hun morele kompas en leer hun ervaren hoe situaties kunnen escaleren of juist de-escaleren.

ReAction is in maart 2023 door MEE & de Wering gelanceerd en wordt al in 7 provincies gespeeld. Hogeschool Inholland rond binnenkort een verkennend onderzoek af naar de effecten van ReAction binnen het basisonderwijs groep 8 en vmbo (docenten en leerlingen) en jongerenwerkers. 

De onderzoeksresultaten van deze focusgroepen worden door gastspreker Dr. Barbara van der Ent, senior onderzoeker Lectoraat Empowerment en Professionalisering van Hogeschool Inholland gedeeld tijdens dit Webinar. Jongerenwerkers betrokken bij het onderzoek vertellen hun ervaringen met ReAction en de doelgroep.

Heb je interesse naar de impact, de tips en adviezen, en hoe ReAction als tool te gebruiken is op school? Meld je dan aan voor dit gratis Webinar. 

Susan Rozemeijer is projectleider VR-game ReAction tegen steekgeweld onder jongeren bij welzijnsorganisatie MEE & de Wering. Susan’s drijfveer is in maatschappelijk opzicht verschil maken. Haar ervaring als journalist, waarbij zij een platform krijgt om misstanden aan de kaak te stellen en verhalen te vertellen die verschil maken, maar ook communiceren en relaties aangaan neemt zij mee in haar huidige functie als projectleider van ReAction. 

 

Dr. Barbara van der Ent - is senior onderzoeker bij het lectoraat Empowerment en Professionalisering, verbonden aan de opleiding Social Work op Hogeschool Inholland. Ze is socioloog en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op een studie naar jonge Syriërs die in Nederland hun leven opnieuw opbouwen na de vlucht. Barbara doet bij Inholland onderzoek binnen het sociaal domein en richt zich op verschillende doelgroepen in kwetsbare situaties. Hierbij zet ze graag kwalitatieve en creatieve methoden in om hun leefwereld beter te begrijpen.

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!