Artikel

Nieuwe relatie waarmee je samen zorgt voor je partner in het verzorgingshuis.

Profielfoto van Ton in 't Veen
17 mei 2023 | 2 minuten lezen

Ik vergeet dat moment nooit meer. Ik was op mijn werk toen mijn oudste dochters mij belde. Ze maakte zich veel zorgen en zagen dat ik als mantelzorger voor mijn vrouw Hester in hetzelfde tempo aftakelde en er al zolang alleen voorstond.
 
Wijze woorden van mijn kinderen en een wake up call voor mij. Maar hoe doe je dat? Wat vinden anderen daarvan? Kan ik dat wel? Wie kan er nu verliefd worden op mij, terwijl ik met al mijn liefde voor Hester zorg, de vrouw waarmee ik 100 had willen worden?
 
Een onderwerp waarop een taboe rust. Waarover je weinig leest, maar waarin velen zich zullen herkennen.
 
Nadat ik op mijn manier bevestiging zocht bij vrienden en familie, ben ik in het diepe gesprongen. Dit had veel meer impact op mij dan ik vooraf had ingeschat. Het maakte mijn verdriet over het verlies van Hester in het begin nog veel groter.
 
“In geval van nood zet u het zuurstofmasker eerst bij u zelf op en daarna pas bij uw kinderen”. Dat is wat we horen zodra we in het vliegtuig zitten. En Peggy ❤️ werd mijn zuurstofmasker.
 
Peggy en ik zijn nu 3 jaar samen. Zij heeft mij èn Hester in haar hart gesloten. Door Peggy kon ik met liefde nog beter zorgen voor Hester, maar het is niet altijd makkelijk geweest. Niet voor haar en niet voor mij. Je deelt je man toch nog met een andere vrouw en ik voelde mij schuldig naar Hester als ik bij Peggy was en andersom.
 
Toen Peggy en Hester elkaar voor het eerst ontmoette was er direct een klik en hebben we met z’n drieën nog veel leuke dingen gedaan.

Ze was er ook voor mijn kinderen en alle beslissingen die ik moest nemen in de zorg voor Hester, kon ik het met haar bespreken. Haar kennis als verpleegkundige hielp mij ook enorm en zij gaf mij het vertrouwen dat we de laatste reis van Hester thuis, in liefde, zelf konden doen.

Samen met haar en mijn dochters heb ik met pijn en liefde Hester losgelaten om opnieuw te leren vasthouden.
 
Lieve Peg, zonder jou had ik nooit met zoveel liefde voor Hester kunnen zorgen en hebben mijn kinderen een vader die nog steeds opa kan worden.
 
Peggy is kort geleden vanuit het ziekenhuis overgestapt naar de ouderenzorg. Samen willen wij het leven een beetje mooier maken voor alle Hesters in de wereld ❤️

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
5 reacties