Artikel

Deelmee Kennisweek 'De Wijk als houvast"

SAVE-THE-DATE! van 13 november tot en met 17 november 2023 

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
12 mei 2023 | 1 minuut lezen

Pragmatisch

Aan wijkgericht werken wordt grote waarde toegeschreven. Juist in de wijken, waar het mogelijk is om pragmatisch krachten rond ingewikkelde maatschappelijke opgaven te bundelen. Zelfs regionaal zoeken we elkaar steeds meer op. Juist ook met andersoortige organisaties en professionele en vrijwillige vakgenoten die betrokken zijn bij het vraagstuk.

Preventie en digitalisering

Onlosmakelijk aan wijkgericht en regionaal werken is er nog een geluid hoorbaar, namelijk die van preventie en digitalisering. Naast dat er een enorme diversiteit aan partners ontstaat is de behoefte om kennis hieromtrent uit te wisselen groot. Dit gebeurt te weinig of is soms nog te lastig.

Organisatie overstijgend

Deelmee ziet een toename op Deelmee ontstaan waar organisaties en professionals organisatie overstijgend samenwerken aan vraagstukken, over grenzen van stelsels, structuren of organisaties heen. Dit heeft veel waarde aangezien alle kennis, publicaties, kennisproducten, implementaties & resultaten 24/7 beschikbaar zijn op één centrale vindplaats in het Leernetwerk op Deelmee. Professionals en vrijwilligers worden in staat gesteld door kennisuitwisseling met elkaar snel de goede zorg en ondersteuning te leveren.

Actuele thema's 

Tijdens de Deelmee kennisweek met thema ‘de wijk als houvast’ die georganiseerd wordt van maandag 13 tot en met 17 november 2023, gaan we in verschillende Webinars in op actuele thema’s. Een greep uit de onderwerpen: ‘Hoe kan formeel & informeel beter samenwerken’, ‘Blijf architect over je eigen leven’, ‘Hoe verpleeghuizen worstelen met het Opendeuren beleid’, ‘Hoe Positieve Gezondheid als online-gesprekstool kan worden ingezet’, ‘Hoe nieuwkomers in Nederland op weg gaan naar een baan in de zorg’, ‘Buurtgericht werken’ en ‘Hoe 75-plussers zich rot ergeren aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd’.

Kortom; SAVE-THE-DATE!

Hou ruimte in je agenda in de week van 13 november tot en met 17 november 2023 voor de Deelmee Kennisweek ‘De wijk als houvast’.

Heb je vragen of aanvullingen voor de Deelmee kennisweek? Stuur een mail naar info@deelmee.nl of bel naar Ellen Zomer op nummer 06 13939844.

Vanaf september komen alle webinars online waarvoor je je kan opgeven. Houd de Deelmee agenda in de gaten. 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties