Blog

Kleurrijk Zorgen zorgt voor stralende mensen in de Blauwe Biotoop

Al jaren zeggen wij ze komen niet. Maar waarom komen mensen met een migratie achtergrond niet bij de zorginstellingen? Zijn wij er wel klaar voor de zorgvragen en sluit de zorg wel aan bij de wensen en behoeften van de zorgvragers?
30 mei 2022 | 2 minuten lezen

De VARIIS methodiek is de methodiek achter het traject Kleurrijk Zorgen. De deelnemers aan Kleurrijk Zorgen doorlopen in aanloop naar, de zorgopleiding bij het ROC en de oriënterende stage binnen de zorgorganisaties VARIIS training. VARIIS training zet de deelnemers in hun kracht en door het vertellen van je  transculturele verhaal kom je tot een echte ontmoeting. Dit zorgt tot een verbinding vanuit vertrouwen. Iedere deelnemer heeft na afloop een beeld van zichzelf waarin de eigen competentie verbeeld wordt, daarnaast komt er ook per deelnemers groep een groepscompetentie profiel. Dit zijn de meest krachtige competenties die de groep als goud overhandigd aan de werkgevers.

Zo is mijn beeld een steigerend paard en mijn competenties zijn: kracht – positie.

En wie mijn verhaal heeft gehoord weet dat dit beeld bij mij hoort.

Niemand  is gelijk,  maar iedereen is gelijkwaardig.

Als alleen de deelnemers de VARIIS training doorlopen dan zijn de organisatie, de opleiding en de collega’s niet klaar voor de ontmoeting, de begeleiding en het wederzijds leren. Als er een nieuwe groep deelnemers van start gaat dan starten er ook groepen medewerkers vanuit de verschillende organisaties met de VARIIS training. Hierdoor beleven de deelnemers,  medewerkers, docenten en collega’s hetzelfde proces.  

Dit is de kracht van de VARIIS methodiek. Doordat iedereen de kracht ervaart van de echte ontmoeting,  door het transculturele verhaal ontstaat gelijkwaardigheid, hierdoor ontstaat er ruimte voor het wederzijds leren.

De zorgorganisaties hebben al verschillende groepen medewerkers mee laten doen. Ook heeft het managementteam van een zorgorganisatie mee gedaan en twee groepen medewerkers van het ROC Aventus. In de evaluatie lezen we terug dat de VARIIS methodiek niet alleen belangrijk is voor het traject Kleurrijk Zorgen maar het is belangrijk voor iedere vorm van samenwerking. VARIIS zet de mens centraal en niet je CV. Wie ben jij en wat neem jij mee aan talent.

Als je dit leest dan kun je wel bedenken dat er ook veel moet veranderen in de regelgeving. Zowel bij de opleiding als bij de organisaties. VARIIS zegt Cultuur, Religie en Taal zijn geen issue. Dit zal dus geen punt zijn dat we ter discussie stellen. Als de deelnemer de Nederlandse taal nog niet zo goed spreekt dan komt daar extra ondersteuning voor. Als er verschillen zijn in cultuur vertel er dan over en leer van elkaar. Religie stellen we niet ter discussie.

De deelnemers stromen door naar een BBL opleiding in de zorg. De medewerkers presenteren Kleurrijk Zorgen binnen de eigen organisatie en zij maken een plan hoe dit gedachtegoed uit te rollen. 31 mei is deze presentatie bij Atlant en collega’s van Talma Borgh zijn hierbij aanwezig. Dit is wederzijds leren tussen de verschillende deelnemende organisaties.

Vorige week hebben de Kleurrijk Zorgen Deelnemers allemaal het VARIIS certificaat ontvangen en dit was een feest. 70 stralende mensen die trots zijn op deze stap die verbonden zijn door een zelfde ervaring.

https://www.deelmee.nl/artikelen/456-de-blauwe-biotoop-in-apeldoorn

Wil je meer weten over Kleurrijk Zorgen, en VARIIS doe dan mee met de sessie in de kennisweek. 

https://www.deelmee.nl/kalender/activiteit/1732-cultuursensitief-werken-een-must

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties
Vraag & AntwoordThema'sE-learningAgenda