Activiteit

Cultuursensitief werken, een must!

21 juni
21 juni 2022
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
20 april 2022 | 2 minuten lezen

Personeelstekorten en de toename in etnische en culturele diversiteit van de bevolking vragen een ingrijpende verandering in de zorg en welzijn branche. Cultuursensitief werken biedt voor beide vraagstukken een oplossing.

Dankzij cultuursensitief werken zijn de organisaties in staat om nauwer met elkaar samen te werken om de toekomstige ontwikkelingen aan te kunnen. Zo wordt er een nieuwe soort medewerkers geworven en opgeleid waardoor personeelstekort aangepakt wordt. Verder zullen zorginstelling beter instaat zijn om de cliënten, met of zonder migratieachtergrond, de best passende zorg aan te bieden. Ook zullen de zorginstellingen beter gaan samenwerken op de inhoud op basis van vertrouwen.

In een organisatie neemt iedereen kennis en ervaring mee vanuit zijn eigen cultuur en achtergrond. Maar vaak lijkt het: hoe groter het verschil, hoe groter de afstand ertussen. En dat is jammer, omdat uit die verschillen juist zoveel moois kan ontstaan! Ze kunnen elkaar versterken en voor meerwaarde zorgen.

Cultuursensitief werken maakt gebruik van die verschillen, door mensen van elkaar te laten leren op basis van gelijkwaardigheid. Met verrassende resultaten als gevolg. Slogan: vier de verschillen!

 

Ook benieuwd wat cultuursensitief werken inhoudt en hoe je deze in je organisatie kan implementeren? Neem dan deel aan deze inspirerende sessie waarin Haci Sariaslan-Aslan jullie meeneemt in de wereld van Kleurrijk Zorgen.


Haci Sariaslan-Aslan

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 20 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

 Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

​​​​​​​