E-learning

Wet Zorg en Dwang

Welke rechten en verantwoordelijkheden met de wet zorg en dwang? 

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
4 december 2023 | 2 minuten lezen

Hoe zou het zijn als je niet vrij bent om zelf beslissingen te nemen of die dingen te doen die je graag zou willen doen? Wat als anders zeggen dat je iets niet mag, je dwingen om iets te doen wat je niet wilt of wat niet leuk is, of je beperken in de vrijheid om te gaan of te staan waar jij wilt? 

In onze maatschappij zijn wij van mening dat iedereen het recht heeft om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking of ouderen. 

In deze cursus gaan we het hebben over de Wet zorg en dwang (kort Wzd genoemd) en wat deze wet in de praktijk betekent voor mensen met een verstandelijke beperking of een psychogeriatrische aan doening zoals dementie. Dit is namelijk de doelgroep waarop de wet van toepassing is. 

Film via Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  en Vilans 

Voor wie?

Geschikt voor zorgverleners (in opleiding) die in hun praktijk in aanraking komen met mensen voor wie de wet zorg en dwang geldt. Je hoeft van te voren niets te bestuderen, je kunt direct beginnen. 

Duur

Deze cursus duurt ongeveer een half uur om te voltooien.

Opbouw

In deze E-Learning kun je op een praktijkgerichte manier aan de slag om kennis op te doen en deze te leren gebruiken. Je doorloopt 5 modules om kennis op te doen over de wet zorg en dwang. Je sluit deze cursus af met een toets. 

Bewijs van Deelname

Als je deze module hebt afgerond, kan je een bewijs van deelname downloaden. 

 LEESTIP & VAKTIP 'Verpleeghuizen wordtelen met het opendeuren beleid' 

 

Op Deelmee is er een Leernetwerk Leven in Vrijheid in het verpleeghuisVraag je lidmaatschaatschap (gratis) aan en kijk en deel in dit leernetwerk je kennis met anderen in Nederland. We hebben al 120 leden en plek genoeg om alle praktijkervaring te delen. 

Artikelengierig naar deze e-Learning? Log dan hier in of meld je hier aan!

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties