Artikel

Paul Sonnenschein

Profielfoto van Ellen Zomer
25 juli 2023 | 2 minuten lezen

In Memoriam

Paul en ik kenden elkaar al 23 jaar. En volgens mij was zijn zoon bij onze 1e kennismaking. Paul had gehoord dat …… en vond het slim dat ik geïnterviewd werd voor de AS hét blad voor de Activiteiten Sector. Typisch Paul om het nieuws te volgen en te vertalen naar de praktijk, één van zijn krachten.

In deze 23 jaren heb ik vanuit mijn verschillende functies in de zorg & welzijn sector, mijn bedrijf Zomerperspectief en nu vanuit Deelmee, met heel veel plezier samengewerkt met Paul.  

Paul begon in de psychiatrie en werkte bij kenniscentrum Calibris. Daar kon hij niet op zijn manier trainen en daarom besloot hij voor zichzelf te beginnen. Paul wist goed wat hij wilde en in 1997 start hij met Cerein en richt zich op de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg.

Wat Paul binnen Cerein, al die jaren zo typeerde was dat hij altijd het beste uit mensen wilde halen. De mensen die met hem samenwerkten, de deelnemers in de trainingen of organisaties maar vooral de kwetsbare mensen in de zorg & welzijn. Uiteindelijk was dat ons uiteindelijke doel ‘de mens door onze inzet een beter wel-zijn te geven’.

Geïnspireerd met onderwerpen waar ik mee bezig was o.a. ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ wilde Paul dit ook binnen Cerein en zo startte onze samenwerking die ruim 14 jaar bij Cerein duurde.

Paul was een creatief en daadkrachtig partner en vrij snel ook een fijne dierbare vriend en wij konden het prima met elkaar vinden. Ik als flapuit en oh ik doe het wel ff en Paul wat meer beschouwend konden wij vanuit theorieën redenerend elkaar enorm aanvullen. Super fijn om met elkaar de diepte in te gaan over nieuwe ontwikkelingen, nieuwe manieren van trainen, nieuwe innovatieve trainingen, innoveren vooral vanuit wel-zijn, werken en schrijven in de zorg- welzijn en gehandicaptensector. Eerst bij Cerein, later tijdens lunches ergens in het land en bij mijn Platform Welzijn Nieuwe Stijl, want we bleven elkaar opzoeken en samenwerken.

We hadden zelfs een soort slogan ‘Sonnenschein & Zomer’ beter vind je zeker niet!

We spraken ook over onze families, over onze privé situaties, mijn gezondheidsproces, die van zijn vrouw, de kinderen en natuurlijk de kleinkinderen, alles passeerde de revue. Paul was spraakzaam als het ging om zijn dierbaren, zijn familie, zijn trots.

Afgelopen juni was hij bij mij, op mijn thuiskantoor en sprak ik met hem vlak voor onze vakanties. We hadden besloten om de hoeveelheid kennis die Paul in zijn hoofd had over belangrijke onderwerpen voor de zorg en welzijn, te delen op Deelmee. Hij raakte enthousiast over Deelmee, de mooie thema’s en onderwerpen en had er heel veel zin in. Vanaf augustus zou hij weer aan de slag gaan, als columnist op Deelmee.  

Paul is helaas eind juni in zijn fietsvakantie, door een verkeersongeval om het leven gekomen in de buurt van Duisberg. Op 14 juli 2023 hebben we afscheid genomen van Paul Sonnenschein.

Paul ik had je zo graag welkom geheten op Deelmee, in plaats van nu te moeten zeggen ‘ik ga je vreselijk missen, lieve vriend.

 

Wil je reageren of heb je nog een mooie herinnering aan Paul, deel deze dan vooral, bij de reacties. Deelmee zal zorgdragen dat deze reacties bij de familie terechtkomen. 

 

Als postuum eerbetoon aan Paul, zal Deelmee een aantal van zijn blogs op Deelmee plaatsen.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
4 reacties