Activiteit

Mantelzorgvriendelijk werken: de zin en onzin van een ‘erkenning’

16 november
Donderdag 16 november 2023
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Aandacht zorg-werk balans

Werkgevers komen gelukkig steeds meer in beweging als het gaat om het ondersteunen van medewerkers die in de privésituatie mantelzorg verlenen. Een goede zaak, want de groeiende druk op (werkende) mantelzorgers is een ontwikkeling die ons allemaal aangaat en raakt. Een werkgever die voldoende aandacht geeft aan de zorg-werk balans van medewerkers, werkt zogezegd ‘mantelzorgvriendelijk’. Je kunt hier als organisatie zelfs een erkenning voor krijgen, een soort label/stempel van de landelijke stichting die dit promoot.

Heeft zo’n erkenning meerwaarde? Wat levert het je op en wat kost het? Wat gebeurt er in de praktijk met een dergelijke erkenning? Wordt hiernaar gevraagd? Wat voor periodieke controle volgt er? Hoe zou je mantelzorgvriendelijk kunnen werken zonder erkenning?

Op dit soort vragen zoomen we in tijdens deze Webinar en we verkennen de (commerciële) plus- en minpunten van een erkenning.

Ook gaan we dieper in op andere mogelijkheden die je hierin hebt als werkgever om mantelzorg op de agenda te zetten én te houden.

 Link naar meer informatie Mantelzorgvriendelijk werken: de zin en onzin van een erkenning | Gezondheid & Zorg | Deelmee

 

Dit Webinar is uitsluitend bedoeld voor werkgevers, HR-professionals en teammanagers. Na afloop ontvang je ook nog een aantrekkelijk cadeautje van Gerrie de Haart.

Gerrie de Haart, kwartiermaker en adviseur op het gebied van mantelzorg en werk, neemt ons mee in goede en minder goede ervaringen van enkele mantelzorgvriendelijke organisaties.

Na ruim 20 jaar ervaring in marketing en communicatie en een in 2018 afgeronde post hbo-opleiding in organisatie coaching en het begeleiden van mensen in groei- en veranderprocessen, merkte Gerrie dat er onbewust ook iets veranderd was in mijn eigen werk-privé balans. Als mantelzorger met een fulltime baan heeft zij ontdekt hoe belangrijk het was om een werkgever te hebben die hierin met je meedenkt, die begrip heeft voor je situatie.

Het is belangrijk dat werkgevers en zorgende werknemers elkaar gaan verstaan, en ieders belang gerespecteerd wordt. Zorgvriendelijk personeelsbeleid, daarin valt zóveel winst te behalen. Minder verzuim, meer productiviteit, goed werkgeverschap en meer omzet. Tegelijkertijd wil de overheid en maatschappij een participatiesamenleving creëren, moet men dit ook faciliteren. Een de maatschappij daar horen werkgevers bij!

Gerrie haar drijfveer is om het taboe op dit thema weg te willen halen en mantelzorgvriendelijk werken tot een vast onderdeel te maken van HR-/personeelsbeleid, waardoor niemand buitengesloten wordt (inclusie) in een organisatie wat betreft betrokkenheid, loopbaanperspectief of flexibele oplossingen. Mantelzorgvriendelijk werken moet –overal waar mogelijk – standaard worden in elk bedrijf.

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is wel verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!