Activiteit

"Actief Netwerken: Samen Sterk in de Zorg voor Dementie"

14 november
Dinsdag 14 november 2023
15:00 tot 16:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
4 minuten lezen

Van zorgen voor naar eigen regie

Duik met ons in de wereld van zorg en netwerken tijdens ons inspirerende Webinar: "Actief Netwerken: Samen Sterk in de Zorg voor Dementie". We nemen je mee in de toekomst van de zorgbeweging, van zorgen voor naar eigen regie. We hebben een mooi programma gemaakt voor zowel professionals als mantelzorgers, die allen het doel hebben om de zorg en welzijn voor mensen met dementie te verbeteren.

Wat deze Webinar extra bijzonder maakt? Een van de presentatoren is niet alleen expert op het gebied, maar heeft ook persoonlijke ervaring als ervaringsdeskundige met leven met NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel). Zij zal met ons delen hoe ze haar persoonlijke en professionele netwerk heeft gemobiliseerd om samen met haar de nodige zorg en ondersteuning te organiseren. Haar persoonlijke verhaal, inclusief haar ervaringen met haar netwerk, voegt een extra dimensie toe aan onze sessie.

We gaan het hebben over hoe je vrienden, kennissen, familie, collega's, en ook je buren kunt betrekken om een onmisbaar zorgnetwerk te vormen. We kijken hoe je de behoeften en wensen van mensen met dementie in kaart kunt brengen, en hoe je deze kennis kunt gebruiken om een netwerkstrategie op maat te creëren.

En we laten het daar niet bij! We duiken ook in hoe je je netwerk kunt laten meegroeien en zich kan aanpassen aan de veranderende behoeften van mensen met dementie.

Of je mantelzorger bent of een professional in de gezondheidszorg, deze webinar is jouw kans om te leren hoe je jouw netwerk kunt inzetten om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren. Al dan niet met behulp van technologie. Zet vandaag nog de eerste stap om je leefomgeving en team te transformeren in een sterk ondersteuningsnetwerk. Samen zijn we sterk in de zorg voor dementie! 

  1. We geven een korte beschrijving van de beweging in zorglandschap: van zorg naar eigen regie;
  2. Vertellen hoe je je netwerk kan betrekken: en hoe je in kaart kan brengen wie je kan helpen met ontspannende, verrijkende en praktische taken in het dagelijkse leven;
  3. Praten over het creëren van waardevolle ervaringen: Ideeën voor activiteiten die je naaste kan genieten en die voor hem/haar van betekenis zijn;
  4. Laten zien hoe je specifieke behoeften in kaart kunt brengen door te begrijpen welke soorten hulp en gezelschap voor jou en je naaste het meest waardevol zijn;
  5. Leren je over het aanpassen van je hulpnetwerk, in het bijzonder hoe je je netwerk kunt organiseren en aanpassen naarmate de behoeften van jouzelf en/of uw naaste veranderen. En hoe een digitale toepassing hierbij een hulpmiddel kan zijn.

 

 LEESTIP Het Belang van Netwerken voor Mantelzorgers in de Zorg van Nu | Deelmee

 

We nodigen je van harte uit om je in te schrijven voor ons Webinar en te leren hoe je jouw netwerk kunt uitnodigen en inzetten om je te helpen bij deze belangrijke taak. Betrek je omgeving in een vroeg stadium van de aandoening, zodat ze mee kunnen groeien met een steeds veranderende situatie. Want samen maak je kwaliteit van leven en welzijn waar!

Over de auteurs:

 Ezra van Zadelhoff

Ezra is als coach, onderzoeker en trainer werkzaam op het gebied van kwaliteit van leven voor personen met dementie en hun naasten. Ze werkte mee aan films over dilemma’s van mantelzorgers, verzorgt kwaliteitsaudits in de zorg en schreef het boek Morgen mag ik naar het verpleeghuis, een toekomstvisie op zorg voor mensen met dementie.

 Tosca Janssens

Tosca is specialist op het gebied van (online) communicatie in zorg, onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast is zij als mantelzorger ervaringsdeskundige.

Zij beheert de website www.dementiehoegajeermeeom.nl en produceert podcasts over dementie die op de website te vinden zijn.

 Annemarie Schouten

Annemarie richt zich in haar werk op de leefwereld van mensen met dementie en hun naasten. Ze heeft talloze mantelzorgers en professionals gecoacht, getraind en geadviseerd. Ze werkte mee aan diverse webinars over dementie en is als projectleider actief geweest op het gebied van cultuurparticipatie met mensen met dementie.

Wat kan er bij dementie nog wél

Het werk van Tosca, Ezra en Annemarie kenmerkt zich door een genuanceerde en brede zienswijze en grote nieuwgierigheid naar ervaringen uit de praktijk met wat bij dementie nog wél kan. Gezamenlijk zetten ze zich in hun werk in voor mantelzorgers van mensen met dementie en de professionals om hen heen. Een mooi voorbeeld hiervan is hun boek Dementie, hoe ga je ermee om? een praktisch en positief handboek voor mantelzorgers. 

 Anita Linskens

Anita merkte op 54-jarige leeftijd dat zij vaak fouten maakte in haar administratieve werk. Op haar 55e kreeg zij de diagnose ‘Ziekte van Alzheimer ‘. Sindsdien is het haar passie om te vertellen over haar ziekte. Haar positieve karakter speelt daarin een belangrijke rol! Er kan nog zoveel wèl!

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!