Activiteit

Vrijwilligers inzetten bij crisissituaties in de zorg?

30 maart
30 maart 2023
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 maart 2023 | 1 minuut lezen

Vrijwillige zorgondersteuners

Hittegolven, griepepidemieën of corona-uitbraken. In het huidige zorgstelsel leiden dergelijke verstoringen steeds sneller tot een situatie waarbij de minimale zorgstandaarden niet meer gehaald worden. Juist in crisistijd is het belangrijk dat de zorg aan kwetsbare bewoners en patiënten binnen verpleeg- en ziekenhuizen doorgaat. Kan de inzet van vrijwilligers hierin misschien verschil maken?

Het Rode Kruis en Zorggroep Atlant

Het Rode Kruis beantwoord deze vraag volmondig met ja. Met de ervaringen uit de coronatijd in het achterhoofd bouwt de noodhulporganisatie aan een netwerk van vrijwillige zorgondersteuners die bereid zijn in crisissituaties bij te springen in de zorg. Om deze vrijwilligers op te leiden wordt gebruik gemaakt van de kennis en kunde die beschikbaar is in zorginstellingen door het hele land. Zorgorganisatie Atlant in Apeldoorn is een van de eerste instellingen die betrokken is geraakt bij dit unieke initiatief.

Medewerkers van het Rode Kruis en Atlant vertellen tijdens dit Webinar meer over deze samenwerking.

Simone van Driel (productmanager Zorg Rode Kruis), Jacob-Jan Janssen (coördinator hulpverlening Rode Kruis distr. Gelderland) en Rianne Burgers (Coördinator vrijwillige inzet Atlant) gaan tijdens het webinar verder in op verschillende aspecten van de hulpverlening:

Want wat is een crisis? Hoe bereid je je voor? En hoe zorg je ervoor dat deze vorm van hulpverlening aantrekkelijk is voor de flexvrijwilliger? We gaan graag het gesprek met jullie aan!

Interesse in deze webinar? 

Minimaal 5 deelnemers. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier. 

 

Profielfoto van Anita Deckers
2 dagen geleden
Profielfoto van Anita Deckers
2 dagen geleden

Beste, 

Ik had me aangemeld om vanmorgen dee te nemen aan de bijeenkomst vrijwilligers inzetten in crissituaties. 

Door omstandigheden is dit helaas niet gelukt. Toch zou ik graag geïnformeerd worden. Is er iemand die mij met Rianne Burgers of iemand anders in contact kan brengen? 

 

Anita Deckers- van Bree

jhm.van.bree@landvanhorne.nl