Activiteit

Speltraining Join the Jam on tour

14 februari
Dinsdag 14 februari 2023
13:00 tot 16:30
Training / Workshop
Profielfoto van Rianne Burgers
2 minuten lezen

Deelmee promoot deze on tour training van het NOV zodat coördinatoren vrijwillige inzet, inzicht krijgen in hoe zichtbaar en aantrekkelijk hun organisatie is voor "nieuwe vrijwilligers". Is er voor het werven van nieuwe vrijwilligers iets anders nodig dan dat je gewend bent? 

 

Bij het werven van vrijwilligers wordt er vaak veel aandacht besteed aan ‘hoe sluit ik zo goed mogelijk aan bij deze persoon’. Super belangrijk, maar dat is niet het hele verhaal! Want hoe aantrekkelijk ben je eigenlijk als organisatie voor vrijwilligers? Hoe gezellig is het bij jullie? En hoe worden de vrijwilligers bijvoorbeeld wegwijs gemaakt of gewaardeerd?   

De manier waarop je als organisatie doet wat je doet, noemen we de organisatiecultuur. Je weet wat er ‘normaal’ is en het valt meteen op als er iets anders gaat dan anders. Maar wat voor jou normaal is, kan een vrijwilliger wellicht afschrikken. Daar ben je je niet altijd van bewust, maar het is wel heel belangrijk om dit bewust te worden als je nieuwe vrijwilligers wilt verwelkomen. Je kunt namelijk wel zeggen ‘onze deur staat altijd open voor nieuwe vrijwilligers’, maar als de drempel te hoog is…  

Het Jam Cultures Spel geeft je handvatten om jouw organisatie of die van anderen eens tegen het licht te houden. Ontdek spelenderwijs hoe jullie nieuwe mensen laten meedoen. Verken met elkaar hoe je meer gebruik kan maken van ieders unieke bijdrage. Ontwikkel manieren met elkaar zodat iedereen tot z’n recht komt. 

Het spel is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over de eigen organisatiecultuur. Het is ontwikkeld als hulpmiddel bij de Expeditie Nieuwe Gezichten, waarin mensen leren om buiten de gebaande paden nieuwe en andere gezichten te werven als vrijwilliger. Het spel kan ook los van de Expedities gespeeld worden.  

Samen met Jitske Kramer (antropoloog, spreker en auteur) ontwikkelde Jacquelien Willemse (projectleider Expeditie Nieuwe Gezichten) dit spel om meer mensen te meedoen, meepraten en meebeslissen. Kijk dit filmpje om te zien wat het spel inhoudt en hoe het er uit ziet. 

En nu gaat het spel Join the Jam on tour. Je kunt aan deze speltraining deelnemen op verschillende plekken in het land. Kom jij het spel meespelen?   

Voor wie? 

Deze speltraining is erg geschikt voor adviseurs vrijwilligerswerk, vrijwilligerscoördinatoren in zorginstellingen, beroepskrachten/ coördinatoren van landelijke (koepel)organisaties en zelfstandig adviseurs die vrijwilligersorganisaties ondersteunen.   

Door wie? 

Deze speltraining wordt verzorgd door Jacquelien Willemse, die het spel ook ontwikkelde en inmiddels heel veel verschillende organisaties met het spel heeft leren spelen. Ze geeft graag haar ervaringen aan je door! 
 

Wanneer en waar? 

Eindhoven

http://Dinsdag 14 februari – Eindhoven – 13:00 – 16:30