Activiteit

Seksuele – genderdiversiteit in de ouderenzorg

04 november
Vrijdag 4 november 2022
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Wanneer je met mensen werkt, krijg je te maken met diversiteit. Dat is het mooie van je vak. Sommige vormen van diversiteit zijn direct zichtbaar. Andere vormen zoals seksuele – en genderdiversiteit kun je vaak niet zomaar herkennen. En dan kan het gebeuren dat je denkt dat er geen LHBTI+ personen in je groep zitten, of bij jouw activiteiten komen. Het is goed om als professional kennis te hebben van de achtergronden van LHBTI personen. Zeker ook van de ouderen binnen die groep die opgroeiden zonder informatie en zonder rolmodellen, in een tijd waarin seksualiteit in het algemeen en homoseksualiteit in het bijzonder absoluut niet bespreekbaar was. Zij konden met niemand over hun gevoelens praten. Uit angst voor pesterijen en onbegrip doen LHBTI + ouderen dat nog steeds niet makkelijk, zeker niet in zorgafhankelijke situaties. Juist daarom is kennis over dit thema zo belangrijk. Pas dán krijgt iedereen zorg op maat en kan iedereen vrij over zijn of haar leven vertellen. Jezelf kunnen zijn is toch een recht van iedereen!

Auteur en trainer Eveline van de Putte neemt je tijdens een inspirerende sessie mee in de belevingswereld van LHBTI+ ouderen doormiddel van casuïstiek en levensverhalen uit haar boeken Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen en Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen.

Eveline wordt ondersteund door Magda Römgens (roze oudere van 85). Magda was vroeger o.a. werkzaam in het volwassenonderwijs en is altijd actief geweest binnen de LHBTI community. Zij weet als ervaringsdeskundige als geen ander een beeld te schetsen over hoe het vroeger was om uit de kast te komen, maar ook over de dilemma’s waar roze ouderen mee geconfronteerd worden.

Dankzij deze sessie krijg je een beeld van deze groep en tegelijkertijd meer kennis over de achtergronden en begrippen. Ook krijg je meer ideeën hoe je zelf kunt bijdragen aan een veilige woon/werk/ studie omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en mee kan doen.

​Foto's; Haydi Cameron

Eveline van de Putte heeft Tour d'Armour ontwikkelt. Tour d'Amour - The Movie # LGBT Seniors - YouTube 

Interesse in deze webinar?

Minimaal 3 deelnemers om te starten.

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.