Activiteit

Inzet van technologie voor zelfredzaamheid

03 november
Donderdag 3 november 2022
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

'Ervaringen gedeeld door een mantelzorger'.

Ton heeft jaren gezorgd voor zijn vrouw Hester met Alzheimer. In deze jaren heeft hij gezien hoe haar zelfredzaamheid afnam door deze verschrikkelijke ziekte. Alle veranderingen in het leven door de dementie heeft hij geprobeerd om te zetten in iets positiefs. Deze ervaringen heeft hij samen met zijn compagnon Tim van Santen vertaald naar praktische technische ondersteuning. Tim heeft tijdens zijn Master een jaar lang onderzoek gedaan naar mensen met dementie en hun mantelzorgers. Eén inzicht blijft nog steeds overeind staan: mensen met dementie willen geen stigmatiserende ondersteuning vanwege de dementie. Iedereen wilt graag zo normaal mogelijk blijven.

TimeSteps geeft mensen met dementie meer houvast en zekerheid door de dag heen. Met een klok en agenda weet de persoon met dementie weer hoe laat het is en wat er die dag op de planning staat. Met hardop uitgesproken herinneringen worden belangrijke afspraken nooit meer vergeten. Met deze basisfunctionaliteit lopen nu meerdere onderzoeken om uit te breiden met koppelingen met bijvoorbeeld verlichting of andere apparatuur in huis. Alles ter ondersteuning van dag-structuur.

De mantelzorgers verzamelen zich als Team in de Mantelzorg App van TimeSteps. De hulp aan de persoon met dementie wordt gedeeld met to-do’s en iedereen die dat moet kunnen, heeft toegang tot de agenda. Zo ontvang je makkelijker hulp van de mensen die om jou heen staan.

Op korte termijn worden hier mogelijkheden aan toegevoegd om vrijwilligers en welzijnsdiensten in de buurt te verbinden. Denk aan de vrijwillige vervoersdienst ANWB Automaatje. Je kunt vanuit de Mantelzorg App een rit inplannen en direct in de agenda zetten. Ook de welzijnsactiviteiten in de buurt worden kenbaar en kunnen makkelijk in de agenda gepland worden.

Wil je meer horen, luister dan naar het verhaal van Ton in ’t Veen.

Interesse in deze webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 8 deelnemers en maximaal 20 deelnemers 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.