Activiteit

Voorzorgcirkels, Sleutel tot langer thuis!

01 november
Dinsdag 1 november 2022
15:00 tot 16:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
1 minuut lezen

In de periode 2020 tot 2040 wordt regio Noordoost- Brabant geconfronteerd met een sterke toename van het aantal ouderen. Door de vergrijzing neemt de druk op de professionele zorg toe.

Daarnaast staat het informele netwerk onder druk, doordat ook het aantal mantelzorgers sterk gaat afnemen. En er zijn nu al meer overbelaste mantelzorgers. De uitdagingen voor senioren om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, worden hierdoor steeds groter. Bewustzijn is nodig dat iedereen iets te doen heeft. We moeten elkaar meer gaan helpen.

De voorzorgcirkel maakt het mogelijk dat we omzien naar elkaar. Bij een voorzorgcirkel leggen bewoners (8-12 personen) van een wijk, buurt of wooncomplex een aantal afspraken vast om onderling steun en hulp aan elkaar te verlenen, ‘voor het geval dat’ en ‘uit voorzorg’.

Doordat het meerdere mensen zijn, voorkom je overbelasting van mantelzorgers/familie en doe je vooral voor de ander wat je leuk vindt en goed kan. En omgekeerd kun je daardoor weer op anderen terugvallen als jij het nodig hebt.

Henk Ermers neemt jullie mee in een interactieve sessie.

Interesse in deze webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.