Activiteit

Voorzorgcirkels, antwoord op vergrijzing!

23 juni
23 juni 2022
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
20 april 2022 | 2 minuten lezen

Er komen steeds meer ouderen, die ook nog eens steeds ouder worden. Dat is een zegen: het is tenslotte fijn om lang te mogen leven! Maar het vormt ook een uitdaging voor onze samenleving. Rapport na rapport verschijnt over de tekorten aan zorgpersoneel, stijgende kosten voor ondersteuning en zorg en overbelaste mantelzorgers.

We moeten daar als samenleving op een andere manier naar leren kijken. We kunnen het niet meer alleen overlaten aan de overheid om voor onze ouderen te zorgen. Gelukkig beseffen velen dit al en schieten de burgerinitiatieven als paddenstoelen uit de grond. Het aloude begrip ‘noaberzorg’ krijgt weer opnieuw betekenis. De schatkist van de ‘zilveren generatie’ van nog vitale pensionado’s is nog lang niet uitgeput en zorgcoöperaties en vergelijkbare initiatieven maken dankbaar gebruik van hun diensten. Zo worden we samen gezond oud!

Henk Geene en Henk Ermers nemen jullie mee en vertellen over prachtige voorbeelden.

‘Voorzorgcirkels zijn net als broodfondsen: mensen in vergelijkbare situatie ‘verzekeren’ zich onderling van steun en hulp als dat nodig is. In mijn ogen vullen zorgcoöperaties en voorzorgcirkels elkaar uitstekend aan’. Jan Smelik, algemeen coördinator van Nederland Zorgt Voor Elkaar en oprichter van Coöperatie Austerlitz Zorgt

 

 Henk Geene 

 Henk Ermers

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 20 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

​​​​​​​

Vraag & AntwoordThema'sE-learningAgenda