Activiteit

Lerend netwerk: beroepsontwikkeling op maat

23 juni
23 juni 2022
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
20 april 2022 | 2 minuten lezen

Regelmatig ben ik aanwezig bij een congres over mijn vak. Ik bezoek dan sessies of workshops die mij aanspreken. Het in gesprek zijn met vakgenoten, tussen de sessies door, vind ik zeer waarde vol. Zij hebben voorbeelden of vragen vanuit de praktijk. Bij het verlaten van het congres hoor ik ook regelmatig deelnemers zeggen dit was een leuke dag maar dat wat ik heb gehoord bij de sessie of de workshop dat wist ik eigenlijk al wel, het was weggezakt en dat is vandaag weer opgefrist.

Dit betekent dat de deelnemer zelf veel vakkennis en ervaring heeft. Al deze kennis wordt door mij en deze collega niet gedeeld. Wat nu als je deze kennis en ervaring deelt met vakgenoten, dat je vanuit jouw ervaring een collega op weg kunt helpen.

Marieke Stork ondersteund vanuit Vilans verschillende lerende netwerken met de verpleeghuissector. Denk hierbij aan welzijnscoördinatoren, kwaliteitsverpleegkundigen, de coördinatoren vrijwillige inzet Oost-Nederland, vakkrachten van kleinschalige woonvormen. In deze lerende netwerken ontwikkel je collega’s je beroep en vakkennis verder, met voorbeelden vanuit de praktijk. Je hoort uit eerste hand wat je kunt doen of wat je beter kunt laten.

In deze inspiratie sessie vertelt Marieke over de meerwaarde van lerende netwerken. Marieke laat zien hoe je in 5 stappen zelf een lerend netwerk kunt opzetten. Er is onderzoek gedaan naar de waarde van deze lerende netwerken. Waarom is het prettig dat er een kartrekker actief is voor je lerende netwerk?

Rianne Burgers verteld over wat het lerend netwerk van coördinatoren vrijwillige inzet Oost-Nederland voor haar betekent. Wat is de meerwaarde van de netwerkbijeenkomsten? En hoe Deelmee ondersteuning kan bieden voor de lerende netwerken omdat Deelmee het belangrijk vindt om professionele en vrijwillige vakgenoten werkzaam in Wonen Zorg & Welzijn online te ondersteunen zodat iedereen kan meedoen. De footprint van Deelmee.

 Marieke Stork

Rianne Burgers

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 16 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

​​​​​​​

Vraag & AntwoordThema'sE-learningAgenda