Activiteit

Eenzaamheid, ook in een hechte gemeenschap!

22 juni
Woensdag 22 juni 2022
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
1 minuut lezen

 

Eenzaamheid komt overal in de samenleving voor. Ook in een hechte gemeente als Staphorst en zeker door Corona is eenzaamheid hier verergert, zeker onder specifieke doelgroepen. In deze hechte gemeenschap kent men ook het verenigingsleven, clubs, kerken, professionele organisaties, maatschappelijke en ondernemersinitiatieven die allemaal een bijdrage leveren aan de mogelijkheid anderen te ontmoeten of bij mensen langsgaan.

Reden dat Welzijn Staphorst de aanpak van eenzaamheid direct verbindt met de integrale wijkaanpak in ‘Wij zijn de wijk’.  Dichtbij daar waar mensen dagelijks zijn, samen met inwoners, vrijwilligers en professionals.

Het je ervan bewust zijn dat eenzaamheid er is en mag zijn en het met elkaar bespreekbaar maken, maakt het mogelijk om eenzaamheid te voorkomen, te signaleren en aan te pakken.

Anja ter Stege neemt jullie in deze interactieve sessie mee waarom Welzijn Staphorst gekozen heeft vanuit Een tegen Eenzaamheid het project ‘Wij zijn de Wijk’ om met de ThuisinGesprek methodiek en de Participatiewaaier eenzaamheid beter meetbaar te maken.


Anja ter Stege

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 15 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

 Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

​​​​​​​