Activiteit

Rol innovatie & techniek cruciaal in zorg!

21 juni
21 juni 2022
14:30 tot 16:00
Online bijeenkomst
20 april 2022 | 2 minuten lezen

 

Welke rol speelt innovatie & techniek in de kracht van de samenleving?

In Nederland hebben 290.000 mensen dementie en elk uur komen er 5 mensen bij. 800.000 mensen zorgen voor hun dierbaren en zijn daar gemiddeld 40 uur per week mee belast.

TimeSteps gelooft in de mogelijkheid om met gekoppelde technische ondersteuning, de zelfredzaamheid van mensen met dementie te vergroten en de zorg van mantelzorgers dragelijk te maken. TimeSteps wil de sociale impact maximaliseren met ethisch verantwoorde en innovatieve oplossingen.

Het begon op een informatieavond in 2018, voor jonge mensen met dementie dat Tim van Santen (Health innovator) Ton in ’t Veen  (mantelzorger) ontmoette. Het thema die avond “Mensen met dementie en ondersteunende techniek om langer zelfstandig thuis te wonen”. Na deze avond startte Tim zijn Design Research project voor jonge mensen met dementie en was ook de samenwerking met Ton een feit.

Technisch kan bijna alles. Op 29 maart jl. ontdekte de ruimtelescoop Hubble op 12,9 miljard lichtjaar afstand een nieuwe ster.

Maar als we nu eens heel dichtbij kijken, wat kan techniek dan betekenen in de wijk, om mensen met dementie langer en waardiger thuis te laten wonen?

 

Kan techniek de samenleving verbinden en in hun kracht zetten?

Met de focus op wat wél kan, dagen Tim en Ton zichzelf en ook jullie uit in deze interactieve sessie. Zij vertellen er graag meer over ook over het cadeau dat zij iedereen willen geven ná de sessie. 

Tim van Santen

Ton in 't Veen

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 20 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

​​​​​​​

22 juni 2022
Tim van Santen
2 maanden geleden

Wij vonden het erg tof om met jullie in gesprek te gaan. Wat mij het meeste is bijgebleven zijn de vragen over informele zorg en hoe vrijwilligers kunnen ondersteunen in alle taken van mantelzorgers. Ik zie een grote behoefte aan ondersteuning, veel mantelzorgers zijn overbelast. En vrijwilligers die hierin graag helpen. Mantelzorgers moeten geholpen worden in het vragen van hulp. Mooie uitdaging die wij graag oppakken!

Vraag & AntwoordThema'sE-learningAgenda