Activiteit

Dementievriendelijke organisatie!?

17 juni
Vrijdag 17 juni 2022
10:00 tot 12:00
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Het programma Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Het doel is om Nederlanders bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. 

GOED omgaan met mensen met dementie

Elk jaar krijgen meer mensen dementie. Niet alleen oudere mensen, maar ook jongere mensen krijgen hiermee te maken. Momenteel hebben zo’n 290.000 Nederlanders de hersenaandoening. In 2040 zullen dat er nog heel wat meer zijn. Naar verwachting ruim een half miljoen. De kans wordt dus steeds groter dat je met dementie te maken krijgt, gewoon in je dagelijks leven of op je werk. Hoe reageren jij en je collega's op een klant met dementie?

In deze webinar krijg je een sneak preview van de training op locatie. De volgende onderwerpen komen aan bod: de impact van dementie, het belang van een dementievriendelijke samenleving, het herkennen van dementie en hoe is het om te leven met dementie. Vervolgens lichten wij onze GOED-methode nader toe: hoe ga je GOED om met mensen met dementie. Dat doen we o.a. aan de hand van reële praktijksituaties die mensen met dementie in het dagelijkse leven kunnen tegenkomen.

Als laatste gaan we in op de vraag wat jij kunt betekenen voor mensen met dementie. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving!

Saskia de Jonge is als coördinator Regionale activiteiten de verbinding tussen de landelijke organisatie en regio (Midden) en is verantwoordelijk voor de continuïteit van het werk van Alzheimer Nederland in de regio. ZIj neemt jullie mee in deze super interessante sessie. 

 


Saskia de Jonge

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 25 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.