Activiteit

Maak detentie bespreekbaar!

16 juni
Donderdag 16 juni 2022
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Nou weet ik zelf hoe het voelt als je fiets gejat wordt…

Door: Franky

Voor Franky, nu een vijftiger, was de wijk Klarendal in Arnhem een tranendal om in op te groeien. En zelf maakte hij de buurt er in zijn jonge jaren ook niet beter op. Als tiener werkte hij al voor pooiers. Hij bracht, alles bij elkaar, zo’n twintig jaar van zijn leven door in detentie.

Franky is een duidelijke ADHD’er, is zwaar verslaafd, heeft nog nooit gewerkt voor zijn brood en lijkt dat ook niet in zich te hebben. Daar kon de sociale werkvoorziening even helemaal niets mee toen Franky weer aan de maatschappij teruggegeven werd.

Prikstok
“Maar wat zou je nou zelf het liefst willen doen”, vroeg de begeleider van De Instap. Franky wist het wel: met zo’n prikstok en zo’n hesje zwerfafval opruimen!

Fiets
Later, toen hij naar een beschermde woonvorm in Wageningen verhuisde, maakte hij zich nuttig door voor zijn medebewoners al vroeg het ontbijt klaar te zetten en andere huishoudelijke klusjes te doen. En hij was super in zijn sas met de fiets die hij kreeg, één van de voorzieningen van De Instap, direct nadat hij was vrijgekomen.

Nu woont hij weer in Arnhem, weer in een beschermde woonvorm en heeft af en toe nog contact met De Instap. Zijn vroegere begeleider heeft toch nog een fiets voor Franky weten te regelen, toen zijn eerste fiets gestolen bleek. “Nou weet ik zelf hoe het voelt als je fiets gejat wordt”, zei Franky sneu.

 

Hezel de Grood (Directeur van De Instap) neemt je mee; hoe je met Huisvesting Plus vanuit De Instap mensen kan helpen terug te keren in de maatschappij!


Hezel de grood

 

Interesse in deze webinar?

Maximaal 25 deelnemers. Registratie blijft mogelijk, dan voor een Webinar later dit jaar. Hierover krijg je bericht. 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier. ​​​​​​​