E-learning

Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (Code VVR)

Een leidraad voor het veilig vevroeren van inzittenden in een rolstoel

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
30 april 2025 | 2 minuten lezen

In Nederland zijn heel veel zorg- en welzijnsorganisaties actief om voor bewoners en inwoners vervoer aan te bieden door vrijwilligers. Samen vervoeren zij ongeveer 9 miljoen passagiers per jaar. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat ieder mens van A naar B kan komen en dan kan je soms wat hulp gebruiken.

Deze coördinatoren van vrijwilligers vervoerdiensten krijgen heel veel aanvragen binnen en deze nemen alleen maar toe. Ook is er behoefte aan kennisuitwisseling. Bijvoorbeeld hoe begeleid ik de rolstoelinzittende naar en in de bus. Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen. De chauffeur is een belangrijke schakel in het leven van mensen die gebruik maken van vervoersdiensten. Denk aan tandarts, fysiotherapeut, het ziekenhuis, een uitstapje o.i.

Veilig vervoer van rolstoelinzittenden is al jarenlang een thema dat de aandacht heeft binnen de branche. Een leidraad voor het veilig vervoeren van inzittenden in een rolstoel.

Deelmee heeft de samenwerking gezocht met Free Learning die E-Learnings heeft met verschillende thema’s.  

Onderstaand de E-Learning De Code VVR. Deze is een leidraad voor het veilig vervoeren van rolstoelinzittenden. In het belang van de reizigers, chauffeurs van rolstoelvoertuigen en de organisaties waarbinnen zij actief zijn, beschrijft de Code de (wettelijke) regels waaraan moet worden voldaan.

Welkom bij deze Free Learning module ‘Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (Code VVR)’. Aan de hand van 19 vragen leer je meer over veilig rolstoelvervoer zoals vastgelegd in de Code VVR.

Voorkennis

Je hoeft van tevoren niets te bestuderen, je kunt nu direct beginnen. Mensen leren namelijk het beste en het snelste als ze eerst zelf moeten nadenken. En dat gaat het beste als je vragen moet beantwoorden. Uiteraard krijg je bij elke vraag uitgebreid feedback zodat je ook daar weer van leert.

Voor wie?

Deze Free Learning module Code VVR is met name bedoeld voor rolstoelbuschauffeurs, maar kan ook interessant zijn voor contactpersonen bij de dagbesteding, mantelzorgers, vrijwilligers... dus eigenlijk voor iedereen die betrokken is bij het rolstoelvervoer.

Bewijs van Deelname

Deze Free Learning lijkt misschien op een toets waarbij je beoordeeld wordt op je kennis, ook omdat je aan het eind een certificaat kunt printen als je voldoende vragen goed hebt beantwoord. Jouw score is echter door niemand te zien en je kunt deze Free Learning net zo lang herhalen als je wilt. Want uiteindelijk gaat het erom dat je er wat van leert.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen.

Je kunt deze module doen op je desktop, laptop, tablet en smartphone. Veel leerplezier!

 Vaktip; Hoe regelen jullie trainingen voor rolstoelinzittenden vervoer?

 

Plaats een reactie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties