Blog

"Samen Sterk : Een Verhaal van Inspiratie en Positieve Verandering!"

Een verhaal over een gezonde vrouw die plotseling in een zorghotel belandde en worstelde met de beperkingen van haar lichaam, tot een krachtige vrouw die actief betrokken was bij het opzetten van voorzorgcirkels in haar eigen flat!
Profielfoto van Corinda Van Tilborg
3 april 2024 | 1 minuut lezen

Rineke en ik zijn partners in crime als het gaat om het organiseren van bijeenkomsten voor ouderen over voorzorgcirkels. Ze is mijn absolute voorbeeld als het gaat om hoe je deze cirkels in het leven kunt integreren. De afgelopen jaren heeft ze een ongelofelijke transformatie doorgemaakt: van een gezonde vrouw die plotseling in een zorghotel belandde en worstelde met de beperkingen van haar lichaam, tot een krachtige vrouw die actief betrokken was bij het opzetten van voorzorgcirkels in haar eigen flat. Ze heeft echt die mindset shift gemaakt van denken in beperkingen naar het zien van mogelijkheden.

Mentor

Deze vrouw is ontzettend toegewijd aan de bijeenkomsten die ik organiseer met ouderen en elke keer weer leer ik van haar ervaringen als een soort mentor. Ze heeft zichzelf echt de kans gegeven om het leven positief te benaderen en om te buigen, ondanks de uitdagingen die ze soms tegenkomt. Op sommige dagen als het fysiek wat minder is richt ze zich op creatieve activiteiten om daarna weer de ruimte te ervaren om fysiek in actie te gaan. Ze heeft ook haar levensstijl aangepast, eet gezonder en beweegt meer, en herinnert zichzelf er elke dag aan dat ze niet haar rug is, niet haar hartritmestoornissen, maar dat ze kiest voor het leven zelf!

Die mindset shift is gemaakt van denken in beperkingen naar het zien van mogelijkheden

Elke dag doet ze iets voor anderen in de flat, soms door praktische hulp te bieden, maar ook gewoon door vriendelijk te zijn en een bemoedigend woord te spreken.

Gisteren ging ze de stad in om te winkelen, iets wat ze al een tijdje niet meer had gedaan. Met haar rollator en het openbaar vervoer heen en terug, en natuurlijk even rusten tussendoor. Ze nam zelfs haar rollator mee het pashokje in. Zij kiest steeds weer  bewust om te genieten van haar eigen tijd!

Vandaag hebben we weer een bijeenkomst met de ouderen. Ze voelt zich vandaag iets minder fit, maar vanmiddag staat er gewoon weer. Als ik haar net vraag hoe gaat met haar rug na het winkelen, zegt ze: "Gewoon, business as usual, geen spijt van gisteren! Dat was goed voor de geest!"

Samen gaan we de bijeenkomsten organiseren: "Levenskunst voor ouderen"! Elke week 3 sessies met groepjes van 6 om ouderen om hen te inspireren en ze de levenslust en kracht te laten ervaren van een actief en positief leven, binnen hun eigen mogelijkheden. Ik kijk er echt naar uit om dit samen met Rineke te doen! Ze leeft dit echt en kan vanuit haar eigen ervaring vertellen en delen. Ik voel me gezegend om met haar te werken, samen vormen we een topteam!

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
2 reacties
Profielfoto van Hermien de Haan
4 weken geleden
Profielfoto van Hermien de Haan
4 weken geleden

Wat mooi dat iemand zo in het leven kan staan, ondanks beperkingen je niet laten beperken.
Dit is een echte power vrouw. 

Dank voor je Blog Corinda.

Profielfoto van Corinda Van Tilborg
4 weken geleden
Profielfoto van Corinda Van Tilborg
4 weken geleden

Dankjewel Hermien voor je reactie! Zij is inderdaad een power vrouw en een voorbeeld voor velen!

Hartelijke groet, Corinda