Blog

Overgang naar Netwerk Informele Zorg Apeldoorn

Sinds januari 2024 zijn wij officieel het NIZApeldoorn geworden, wil je weten wat wij doen en hoe lees dan verder.....
Profielfoto van Karin Gassseling
22 januari 2024 | 1 minuut lezen

Voorheen waren wij het Platform Ertoe doen met 25 organisaties die binnen de informele zorg in de gemeente Apeldoorn actief zijn.

We hebben besloten om ons nog beter te profileren richting de formele zorg en de inwoners/hulpvragers van Apeldoorn om onze naam om te vormen tot Netwerk Informele Zorg Apeldoorn. We hopen dat er nu vaker een beroep op ons gedaan wordt om samen op te trekken binnen de zorg en het aantal vragen van inwoners nog beter te kunnen beantwoorden. We moeten ons beter profileren willen we de zorg houdbaar houden in de toekomst en de samenwerking verstevigen. Dit wil niet zeggen dat we nu nog niet samenwerken, maar het kan veel beter.

Samenwerken kan altijd beter!!

Door de inzet van 5 ambassadeurs informele zorg die per 1 januari gestart zijn in Apeldoorn en de omliggende dorpen, gaan we op zoek naar de verbinding. Door aan te sluiten bij lokale netwerken, deel te nemen aan de brede wijkteams en op zoek te gaan naar alle informele intiatieven in Apeldoorn, brengen de ambassadeurs het voorliggend veld nog beter in kaart. Met dank aan de Gemeente Apeldoorn die hier financien voor beschikbaar stelt en niet voor 1 jaar, maar structureel inbouwd in de begrotingssubsidie, zoals vantevoren afgesproeken, zijn wij van start gegaan. Tot nu toe zijn er veel mooie ontmoetingen en brengen we alles in kaart, komen we blinde vlekken tegen en leggen we probleemvragen bloot. Kortom een wervelende start voor ons netwerk met de neiuwe naam en de start van de ambasaadeurs.

 

Ben je nieuwsgierig hoe wij werken of wil je ervaringen uitwissen, je bent van harte welkom op onze website https://nizapeldoorn.nl/

Heb je vragen dan kan je mij altijd bellen:)

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties