Artikel

Werk & Mantelzorg

Inspiratiedocument, Samen werkt het!

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
19 februari 2024 | 1 minuut lezen

In totaal combineert een kwart van de werkenden een baan van 12 uur per week of meer met het geven van mantelzorg. Daarmee neemt de druk op mantelzorgers toe. Uit onderzoek van Werk&Mantelzorg blijkt dat aandacht, begrip en flexibiliteit medewerkers helpt om in balans te blijven. Door afspraken te maken op het werk kan uitval worden voorkomen. Het starten van een gesprek is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer.

Inspiratiedocument ‘Samen werkt het!’ is uit.

Stichting van de Arbeid en Werk&Mantelzorg hebben de handen ineengeslagen voor een inspiratiedocument over werk en mantelzorg. Deze publicatie is een handreiking om de combinatie werk en mantelzorg te agenderen en mogelijk te maken. Hierin staan niet alleen de meest recente feiten & cijfers, maar ook praktische tips, tools en inspiratie.

 

 

Publicatie

Naast feiten en cijfers bevat het document praktijkverhalen, concrete handvatten en praktische tips om bewustwording te vergroten en het gesprek op de werkvloer en thuis met elkaar aan te gaan.

Meer werken én meer zorgen

Een uitdagende combinatie '1 op de 4 werkenden combineert het werk met mantelzorg, in de zorgbranche is dat zelfs 1 op de 3' IZZ, 2023 werk en mantelzorg goed kunnen combineren is een gezamenlijk belang van werkgever en werknemer. Stichting van de Arbeid en Stichting Werk&Mantelzorg hebben daarom de handen ineengeslagen en bieden werkgevers- en werknemersorganisaties in deze publicatie een handreiking om de combinatie werk en mantelzorg te agenderen en mogelijk te maken.

Het inspiratiedocument is hier te bekijken en te downloaden 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties