Artikel

Week tegen Armoede, Challenge: 9 tot en met 13 oktober

Spijker je je vaardigheden bij waarmee je mensen beter kunt ondersteunen.

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
17 augustus 2023 | 2 minuten lezen

Wat wel werkt tegen armoede 

Wat is armoede precies? We kijken naar oplossingen voor deze vraagstukken. Dat doen we door onderzoek, onderwijs én een Week tegen Armoede. De aanpak van armoede vraagt om een gezamenlijke inspanning. Een inspanning op verschillende niveaus. Van economen en sociaal werkers tot leerkrachten en verloskundigen, sportcoaches, juristen en ondernemers, iedereen heeft hiermee te maken. 

Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen | Challenge Armoede 2023

Wil je armoede beter begrijpen en oorzaken en gevolgen van armoede aanpakken? Speciaal voor jou hebben we de ‘Challenge Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen’ ontwikkeld. Met slechts één korte opdracht per dag doe jij kennis op waarmee je armoede beter kunt begrijpen en agenderen. En spijker je je vaardigheden bij waarmee je mensen beter kunt ondersteunen.

In aanloop naar de wereldwijde dag tegen armoede op 17 oktober, organiseren wij in de week van 9 tot en met 13 oktober 2023 de ‘Challenge Armoede 2023 | Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen’. Elke dag staat in het teken van een ander thema met een daarbij passende opdracht. Iedere deelnemer krijgt deze automatisch toegestuurd. Meedoen kost maximaal een kwartier per dag.  

Opdrachten, tips en handvatten  

Thema dit jaar is: ‘Wat werkt wel?’ met nadruk op de inbreng van ervaringsdeskundigen. De Challenge verrijkt je met kennis over geldzorgen en -problemen, langdurige armoede en wat dit met mensen doet. We gaan in op oorzaken en gevolgen van niet kunnen rondkomen, stress en emoties bij armoede en schulden, het belang van vroegsignalering en de structurele oorzaken van armoede. Interessant voor uitvoerende professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Maar ook voor studenten, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden.   

Waarom je de opdrachten zeker moet doen: 

  • Je spijkert op een laagdrempelige en snelle manier jouw kennis en vaardigheden over armoede  bij. 
  • Je krijgt zicht op de oorzaken en gevolgen van armoede, op dat waar je wel én geen invloed op hebt. 
  • Je leert, gebaseerd op de nieuwste inzichten, wat belangrijk is in het ondersteunen van mensen in armoede. 
  • Het is gratis. 

Je kunt je inschrijven voor de challenge als individu maar je kun tje ook met je team inschrijven. Dit kan via de link: challence tegen armoede, onder dit artikel. 

Wil je deze week nog meer kennis opdoen? Dat kan! De HAN organiseert van 9 tot en met 13 oktober 2023 de Week tegen Armoede. Met onder andere: 

  • Opening Week tegen Armoede op maandag 9 oktober in Nijmegen.
  • Interactieve bijeenkomst over energiearmoede op dinsdagmiddag 10 oktober. 
  • Symposium ‘Wat wel werkt!’ op donderdag 12 oktober 

Deze Challenge is een initiatief van Movisie in samenwerking met Week tegen Armoede (HAN), Associatie Wijkteams, Sociaal Werk Nederland, Armoedecoalitie Utrecht, Verwey-Jonker Instituut en Nederlands Jeugdinstituut (NJi). 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties