Artikel

Ben jij Vrijwilligersklimaatbestendig?

Extreem toekomstgerichte kennisboostweek! 

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
6 juni 2023 | 1 minuut lezen

Vrijwilligersklimaatbestendig?

Vrijwilligersorganisaties staan midden in de samenleving en ons 'eigen' klimaat is super belangrijk; daar moeten we goed mee omgaan. En daar heb je de juiste kennis voor nodig! Vandaar deze extreem toekomstgerichte kennisboostweek! We kunnen wel stellen dat je zonder de kennis in deze week zeker kansen mist. De week is interessant voor iedereen die betrokken is bij het vrijwilligerswerk: van vrijwillig bestuurders bij (kleine) initiatieven tot vrijwilligersmanagers bij grote organisaties en medewerkers bij vrijwilligerscentrales, maar zeker ook voor beleidsambtenaren bij gemeente, provincie en rijk. 

Programma 

We brengen je van: de duurzame omgang met vrijwillige energie (Lucas Meijs, 20 juni)  naar de toekomstige bron van die energie (Moticvaction, 20 juni) tot aan hoe gemeenten (verwonderzoek,19 juni beter kunnen omgaan met die bronnen (en jij met hen). Voor de professional, betaald of onbetaald, er is een Europese master vrijwilligersmanagement in ontwikkeling (Twaalf Bouwstenen en Professioneel Vrijwilligersmanagement, 19 juni). 

Van de belofte van social return door bedrijven (Gemeente Utrecht, 15 juni). naar (andere) vormen van samenwerken met bedrijven en hun medewerkers (met deze NOV medewerkers, 19 juni).

Maar we vertellen je ook over het warme bad voor vrijwilligers met goed vrijwilligersbeleid (Goed Geregeld keurmerk, 14 juni) en de check sociale veiligheid op 16 juni. En over de randvoorwaarden die ons gesteld worden door de wetgever, bijvoorbeeld via alle bestaande wetten en regels (NOV medewerker,  14 juni), maar ook de gloedjenieuwe Omgevingswet (LSAbewoners, 20 juni), die kansen en gevoeligheden met zich meebrengt.

Nieuwkomers komen en blijven komen. Wij zijn er blij mee dat we iets voor hen kunnen betekenen, kunnen ze ook iets voor jou betekenen? (Newbees, 15 juni) Lokaal samenwerken is voor alle onderwerpen een pré en binnen het programma Samen Ouder Worden (Willem Jan de Gast, 14 juni) hebben ze daar heel veel over geleerd. Overigens leren ze je daar ook met de Talentenbril (David Wijnperle, 19 juni) kijken naar ouderen, de grootste doelgroep de komende decennia!

Meer weten over de verschillende Webinars kijk dan in de agenda: https://www.nov.nl/agendahome/kennisboostweek/default.aspx

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties