Artikel

GEZONDHEID IS MEER DAN NIET-ZIEK-ZIJN

Positieve gezondheid in welzijnsplatform

Profielfoto van Elaine Mere
2 mei 2023 | 2 minuten lezen

Betekenisvol

We vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk, we willen mee kunnen doen en ons energiek voelen. Dat blijkt uit onderzoek van arts, onderzoeker en grondlegger van Positieve Gezondheid, Machteld Huber.

Het gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar over wat ons veerkracht geeft. En dat is per persoon verschillend. Daarom focust Positieve Gezondheid niet op ziekte, maar op wat voor ons belangrijk is. Positieve Gezondheid omvat zes dimensies die zichtbaar zijn gemaakt in een spinnenweb model.

De zes dimensies van Positieve Gezondheid zijn:

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
  • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

 

 

TRUSTED ICT-PARTNERS

We hebben een netwerk van Trusted ICT-Partners opgezet. Afhankelijk van hoe je Positieve Gezondheid wil inzetten en voor wie, bieden onze partners een omgeving met mogelijkheden die bij jullie past.

  • Wil je de vragenlijst direct toegankelijk maken voor inwoners? Dit kan via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving.
  • Als je de vragenlijsten wil aanbieden aan een specifieke groep en de uitkomsten wil kunnen monitoren, dan kun je een licentie afnemen bij een organisatieplatform.
  • Wil jij met meer organisaties of regionale initiatieven Positieve Gezondheid breder implementeren? Dan kun je via een geïntegreerde omgeving met totaalconcept opzetten, waar Positieve Gezondheid onderdeel van is.

PGO’S PERSOONLIJKE GEZONDHEIDSOMGEVINGEN

Positieve gezondheid in welzijnsplatform

Als “Trusted Partner” biedt AdSysCo een koppeling met het online welzijnssysteem RegiCare, een integraal informatiesysteem dat door veel welzijnsorganisaties wordt gebruikt. Voordeel hiervan is, dat inwoners direct vanuit hun eigen welzijnsportaal een vragenlijst van Positieve Gezondheid kunnen invullen, de uitkomsten kunnen bewaren en bespreken en/of delen met hun welzijnsorganisatie. Uiteraard AVG-proof.

Positieve Gezondheid is onderdeel van het Innovatiepakket Blended dienstverlening, dat bestaat uit verschillende online oplossingen en gereedschappen die aan het registratiesysteem RegiCare zijn gekoppeld. Hiermee kunnen organisaties uit het sociaal domein hun gezonde dienstverlening vormgeven.

AdSysCo helpt met de totale implementatie van Positieve Gezondheid in RegiCare zodat jullie dienstverlening aan inwoners van A tot Z van hoge kwaliteit is.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties