Blog

Campagne Vrijwillige Inzet, Event 'Wij zijn de Wijk' op 10 juni 2021

3 juni 2021 | 1 minuut lezen

Beste lezer,

Vrijwillige inzet en informele zorg zijn zo oud als de mensheid zelf. Er waren vroeger andere woorden voor en de vanzelfsprekendheid ervan is wat weg gesleten. Maar de noodzaak om te zien naar de medemens en maatschappelijk actief te zijn is onveranderd gebleven. Maatschappelijke thema’s als eenzaamheid, participatie en mobiliteit benadrukken het grote belang van vrijwillige inzet en informele zorg. Zonder dat is in het sociaal domein de formele zorg en de professionele inzet onbegonnen werk, zo durf ik wel te stellen. Niet voor niets staan we in 2021 stil bij het Nationaal Jaar van de Vrijwilliger.

Een burger in regie, is onlosmakelijk verbonden aan Vrijwillige Inzet.

Vrijwillige inzet is óók inzet door mensen, vanuit eigen motivatie en eigen wensen. Herkenning en erkenning daarvan is belangrijker dan een salaris! Professionele ondersteuning door training, coaching, goede informatie en communicatie hoort er allemaal bij. Als dat allemaal goed georganiseerd is, zijn mensen bereid en in staat bergen werk te verzetten.

Het zijn deze onderwerpen die in de Campagne Vrijwillige Inzet op 10 juni de revue passeren: de succesverhalen, de slimme oplossingen, de nieuwe ideeën rondom vrijwillige inzet en informele zorg. Gastsprekers delen veel verschillende ervaringen uit veel verschillende praktijksituaties: vrijwillige inzet en dementie, preventie, ICT-oplossingen, wijk- en buurtwerk, e-health, enzovoort.

De vrijwillige inzet door mensen is volop in beweging en brengt veel energie in onze sector. Daarom is het belangrijk daar met z’n allen bij stil te staan en nieuwe ideeën op te doen. Op 10 juni dus.

Samen met inmiddels 144 deelnemers, super interessante sprekers zijn wij erbij. Hoop dat je, online, van de partij bent. Aanmelden kan hier!

Heb je vragen, dan hoor ik dat graag, groet @Ellen Zomer

Doe mee met de discussie

Ga rondom een onderwerp of publicatie met elkaar in discussie, deel ervaringen, maak elkaar wegwijs en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties
Thema's